Pizza met finocchiona
Pizza met finocchiona, Taggiasche olijven en raapstelen
Benodigdheden
Bereidingstijd
60 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
Voor 8 personen
- 250 g mozzarella
- 100 g finocchiona (Toscaanse venkelsalami)
- 4 el Taggiasche olijven
- 75 g rucola
- 80 g Grana padano
- 2 el olijfolie
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 teen knoflook
- 1 tl oregano
- ½ tl zout
- 500 g tarwemeel
- 1 zakje gist
- 1 el zout
- 1 el olijfolie
- 375 dl lauw water
Ingrediënten: Beleg
Ingrediënten: Tomatensaus
Ingrediënten: Pizzadeeg
Bereiding
Bereidingswijze beleg:
- Scheur de mozzarella in stukjes.
- Snijd de finocchiona in dunne plakjes op de snijmachine en rasp de Grana padano grof.
Bereidingswijze tomatensaus:
- Schil en plet de knoflookteen.
- Verhit de olijfolie in de sauspan en doe er de knoflook in. Laat 10 seconden bakken en voeg dan de tomaat toe (pas op spetteren).
- Voeg de oregano, het zout en wat peper uit de molen toe en breng aan de kook.
- Laat op stand 5, 4 minuten pruttelen en laat dan iets afkoelen.
- Doe de inhoud van de pan in de blenderbeker van de staafmixer en pureer grof.
Bereidingswijze Pizzadeeg:
- Doe het meel, het zout, de gist en de olijfolie in de Mum met deeghaak.
- Zet de Mum keukenmachine op middelhoge snelheid en voeg al draaiend het water toe. Laat de machine ongeveer 5 minuten kneden.
- Haal het deeg uit de Mum en verdeel het in 4 bollen. Leg een vel bakpapier in de stoombak met gaatjes, vet dat licht in en leg er de vier bollen in op ruime afstand van elkaar.
- Laat de bollen 45 minuten rijzen ¹.
Opmaken en serveren:
- Verwarm de oven met pizzasteen voor op de pizzastand, 300℃.
- Rol de bollen deeg uit tot pizza’s van ca. 30-35 cm doorsnede.
- Gebruik de bolle kant van een opschep of sauslepel om de pizza dun te bestrijken met de tomatensaus. Laat aan de rand ongeveer 1½ cm vrij.
- Leg er de mozzarella op en vervolgens de finocchiona en de olijven.
- Bak ze één voor één op de pizzasteen in ongeveer 4 minuten.
- Bestrooi de pizza voor het serveren met wat rucola, geraspte Grana padano en extra vergine olijfolie. Snijd in stukken met de pizzasnijder en serveer direct.
Tip:
¹ Zet de combi-stoomoven op de deegrijsstand, 37 ℃. Laat het deeg in de vochtige oven rijzen. Door het toevoegen van vocht rijst het deeg sneller.