Chicken Tikka & Raïta
Chicken Tikka & Raïta - gegrilde gekruide kip met yoghurtsaus
Benodigdheden
Bereidingstijd
60 minutenMenugang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 g kippenvleugels
- 4 el dikke yoghurt
- 2 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- ½ tl Cayenne peper
- 1 tl zout
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl garam masala
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl mosterdzaad
- 1 tomaat
- ¼ komkommer
- 5 takjes munt
- 5 el Griekse yoghurt (10% vet)
- ½ citroen
- ½ tl zout
Ingrediënten kip:
Ingrediënten raïta:
Bereiding
Bereidingswijze kip:
- Meng alle ingrediënten, behalve de kip, goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de kip toe.
- Meng heel grondig, dek af en laat 1 tot 24 uur marineren.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden¹.
- Plaats de kip in de oven².
- Rooster de kip in ongeveer 15 minuten of wacht tot de oven afslaat bij gebruik van de kerntemperatuurmeter.
Bereidingswijze Raïta:
- Verhit een pan 2 minuten voor op inductie stand 8 ³. Doe de komijn- en mosterdzaadjes in de pan en rooster al roerend tot de zaadjes beginnen te poppen. Haal onmiddellijk uit de pan en zet apart.
- Verwijder zaad en zaadlijsten uit de tomaat en snijd het vlees in heel kleine blokjes.
- Schil de komkommer en verwijder de zaadlijsten.
- Snijd het vlees in heel kleine blokjes.
- Haal de blaadjes van de munt en snijd ze fijn.
- Meng het sap van de citroen en het zout door de yoghurt. Roer er nu de rest van de ingrediënten door.
- Zet koel weg tot gebruik.
Opmaken en serveren:
Serveer de warme kip met de raïta.
Tips:
¹ Voeg gemiddeld stoom toe
² Gebruik de kerntemperatuurmeter, stel deze in op 75°C
³ Gebruik de braadsensor van de inductiekookplaat op stand 5