
Wortel dip
met eigen gemaakte pita's
Benodigdheden
Bereidingstijd
40 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
4 personen
Pita’s
250 gr. bloem
1 zakje gist
150 ml. lauwwarm water
1⁄2 tl. komijnzaad
1 tl. zout
1 el. olijfolie zonnebloemolie, om te bakken
Geroosterde worteldip
2 winterpenen, in stukken gesneden
½ blik kikkererwten (ca. 200 g), uitgelekt
1 tl korianderzaad
Sap & rasp van ½ limoen
⅛ bos koriander, grof gehakt
olijfolie
Zout en peper naar smaak
Bereiding
Pita deeg
- Doe de bloem, gist, komijnzaad, water, zout en de olijfolie in de kom van de Mum keukenmachine en meng gedurende ca. 8 minuten op stand 4.
- Smeer een ovenplaat licht in met wat olijfolie.
- Haal het deeg uit de kom, verdeel het in ongeveer 4 gelijke delen en leg de bollen op de ingevette bakplaat.
- Schuif de ovenplaat 30 minuten in de oven op ‘deegrijsstand 1’.
Worteldip
- Verhit een oven voor op 4D Hete lucht, 200°C.
- Meng de wortelstukken met wat olijfolie, korianderzaad en wat zout.
- Rooster de wortels 25-30 minuten tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
- Pureer in de maalmolen de geroosterde wortels met kikkererwten, limoenrasp & sap, koriander, peper, zout en wat olijfolie tot een smeuïge dip.
Pita’s bakken
- Verwarm de tepanyaki plaat (of pan) voor op de inductieplaat met de ‘braadsensor’ stand 4.
- Strooi een klein beetje bloem op het werkblad en vorm met de hand ronde of ovale pita’s van circa 1 – 2 cm dik.
- Sprenkel een laagje zonnebloemolie in de teppanyaki plaat (pan) en bak de pita’s ca. 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin en luchtig zijn.
Serveren
- Serveer de warme pita’s met de geroosterde worteldip en eventueel extra olijfolie en koriander.
Zelf ervaren?

Advies nodig?
