Wortel dip

met eigen gemaakte pita's

Bereidingstijd

40 minuten

Menugang

Bijgerecht

Ingrediënten

4 personen

    Pita’s

    250 gr. bloem
    1 zakje gist
    150 ml. lauwwarm water
    1⁄2 tl. komijnzaad
    1 tl. zout
    1 el. olijfolie zonnebloemolie, om te bakken

    Geroosterde worteldip

    2 winterpenen, in stukken gesneden
    ½ blik kikkererwten (ca. 200 g), uitgelekt
    1 tl korianderzaad
    Sap & rasp van ½ limoen
    ⅛ bos koriander, grof gehakt
    olijfolie
    Zout en peper naar smaak

Bereiding

Pita deeg

  1. Doe de bloem, gist, komijnzaad, water, zout en de olijfolie in de kom van de Mum keukenmachine en meng gedurende ca. 8 minuten op stand 4.
  2. Smeer een ovenplaat licht in met wat olijfolie.
  3. Haal het deeg uit de kom, verdeel het in ongeveer 4 gelijke delen en leg de bollen op de ingevette bakplaat.
  4. Schuif de ovenplaat 30 minuten in de oven op ‘deegrijsstand 1’.

Worteldip

  1. Verhit een oven voor op 4D Hete lucht, 200°C.
  2. Meng de wortelstukken met wat olijfolie, korianderzaad en wat zout.
  3. Rooster de wortels 25-30 minuten tot ze zacht en gekarameliseerd zijn.
  4. Pureer in de maalmolen de geroosterde wortels met kikkererwten, limoenrasp & sap, koriander, peper, zout en wat olijfolie tot een smeuïge dip.

Pita’s bakken

  1. Verwarm de tepanyaki plaat (of pan) voor op de inductieplaat met de ‘braadsensor’ stand 4.
  2. Strooi een klein beetje bloem op het werkblad en vorm met de hand ronde of ovale pita’s van circa 1 – 2 cm dik.
  3. Sprenkel een laagje zonnebloemolie in de teppanyaki plaat (pan) en bak de pita’s ca. 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin en luchtig zijn.

Serveren

  1. Serveer de warme pita’s met de geroosterde worteldip en eventueel extra olijfolie en koriander.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies