Witlofsalade met bieten
Witlofsalade met geroosterde bieten
Benodigdheden
Bereidingstijd
35 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
4 personen
Salade
• 2 st. middelgrote rode bieten
• 1-2 st. stronken witlof
• 1 st. Granny Smith-appel, in
dunne plakjes gesneden
• 2 el. geroosterde
hazelnoten, grof gehakt
• ½ st. citroen
• 1 el. appelazijn
• 1 el.mosterd
• 3 el.olijfolie
• 1/8 bos peterselie
voor garnering
• Zout en zwarte peper
naar smaak
Mierikswortelcrème
• 2 el. creme fraiche
• 1 el. mierikswortel
• Zout en zwarte peper
naar smaak
Bereiding
Salade
- Verwarm de oven voor op 4D Hetelucht met stoomtoevoeging gemiddeld/stand 2 en leg de gehalveerde bieten met de platte kant op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de bovenkant van de bieten met olijfolie, peper en zout. Rooster de rode bieten in de oven tot ze zacht zijn. Dit duurt meestal ongeveer 30 minuten. Laat de bieten enigszins afkoelen en schil de bieten na het roosteren en
snijd ze in dunne plakjes of partjes. - Terwijl de bieten roosteren, bereid je de andere ingrediënten voor. Snijd de witlof in dunne reepjes en de Granny Smith-appel in dunne plakjes.
- Leg de gesneden witlof, plakjes/partjes geroosterde bieten en plakjes appel in een grote kom.
- Giet de mierikswortelcrème over de salade en meng voorzichtig om alles te combineren. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
- Voeg de grof gehakte geroosterde hazelnoten toe aan de salade en meng nogmaals voorzichtig.
- Garneer de salade met verse peterselieblaadjes voor wat extra smaak en kleur.
Mierikswortelcrème
- In een kom combineer je de creme fraiche en mierikswortel. Roer goed.
- Breng op smaak met zout en zwarte peper. Zet de mierikswortelcrème apart.