Witlofsalade met bieten

Witlofsalade met geroosterde bieten

Benodigdheden

Bereidingstijd

35 minuten

Menugang

Voorgerecht

Ingrediënten

4 personen

    Salade
    • 2 st. middelgrote rode bieten
    • 1-2 st. stronken witlof
    • 1 st. Granny Smith-appel, in
    dunne plakjes gesneden
    • 2 el. geroosterde
    hazelnoten, grof gehakt
    • ½ st. citroen
    • 1 el. appelazijn
    • 1 el.mosterd
    • 3 el.olijfolie
    • 1/8 bos peterselie
    voor garnering
    • Zout en zwarte peper
    naar smaak

    Mierikswortelcrème
    • 2 el. creme fraiche
    • 1 el. mierikswortel
    • Zout en zwarte peper
    naar smaak

Bereiding

Salade

  1. Verwarm de oven voor op 4D Hetelucht met stoomtoevoeging gemiddeld/stand 2 en leg de gehalveerde bieten met de platte kant op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de bovenkant van de bieten met olijfolie, peper en zout. Rooster de rode bieten in de oven tot ze zacht zijn. Dit duurt meestal ongeveer 30 minuten. Laat de bieten enigszins afkoelen en schil de bieten na het roosteren en
    snijd ze in dunne plakjes of partjes.
  2. Terwijl de bieten roosteren, bereid je de andere ingrediënten voor. Snijd de witlof in dunne reepjes en de Granny Smith-appel in dunne plakjes.
  3. Leg de gesneden witlof, plakjes/partjes geroosterde bieten en plakjes appel in een grote kom.
  4. Giet de mierikswortelcrème over de salade en meng voorzichtig om alles te combineren. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Voeg de grof gehakte geroosterde hazelnoten toe aan de salade en meng nogmaals voorzichtig.
  6. Garneer de salade met verse peterselieblaadjes voor wat extra smaak en kleur.

Mierikswortelcrème

  1. In een kom combineer je de creme fraiche en mierikswortel. Roer goed.
  2. Breng op smaak met zout en zwarte peper. Zet de mierikswortelcrème apart.

We advise

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies