Geroosterde bloemkool
Vegan geroosterde bloemkool
met rozijnen, walnoot en kappertjes
Benodigdheden
Bereidingstijd
35 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
Ingrediënten:
1 Bloemkool
2 tenen Knoflook
1 tl. Chili vlokken
2 el. Walnoten
2 el. Kappertjes
2 el. Rozijnen
½ Citroen
6 takken Peterselie
1 Kropsla
3 el. Olijfolie
Bereiding
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC Hetelucht.¹
- Snijd de bloemkool in grove rozetten.
- Plaats de bloemkool op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie, zout en peper.
- Rooster de bloemkool in de oven bruin in 20 minuten
- Snipper de knoflook in plakken.
- Doe de knoflook en chili vlokken in en pan met 3 el. Olijfolie en verwarm op stand 6. ²
- Als de knoflook begint te sissen voeg de walnoten, kappertjes, rozijnen en citroensap aan toe.
- Breng op smaak met zout, peper en gesnipperde peterselie.
- Hustle de geroosterde bloemkool door het dressing.
Opmaken en serveren:
- Spreid de losse bladeren van de kropsla op een platte schaal. Presenteer de vegan geroosterde bloemkool hier bovenop. Bestrooi met de fijngesneden peterselie.
Tips:
¹ Zet de stoomtoevoeging aan op stand gemiddeld stoom.
² Zet de braadsensor op stand 4. Doe de olie in de pan en wacht op het automatische signaal. De olie is dan op de juiste temperatuur . Voeg het knoflook walnotenmengsel toe De sensor houd het mengsel op een gelijkmatige baktemperatuur.