Inspiratiehuis - recept - Varkens ribye met zuurkool

Varkensribeye

Varkensribeye met zuurkool,
spliterwten en gegrilde appel

Benodigdheden

Bereidingstijd

60 minuten

Menugang

Hoofdgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Ingrediënten spliterwten en groenten:

    • 1 wortel
    • 2 stengels bleekselderij
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 glas witte wijn
    • 100 gram spliterwten
    • 100 ml. kippenfond
    • 2 takjes tijm
    • 500 gram zuurkool
    • 1 klont roomboter

     

    Ingrediënten varkensribeye:

    • 2 varkensribeye,
    • 2 laurierbladeren
    • 2 kleine goudrenetten of andere appeltjes

Bereiding

Bereidingswijze spliterwten en groenten:

  1. Schil en snijd de wortel, bleekselderij, ui en knoflook in kleine blokjes.
  2. Bak de groenten aan in een pan met een scheut olijfolie gedurende 5 minuten.
  3. Voeg de spliterwten, wijn, kippenfond en tijm toe en kook dit ongeveer 20 minuten.
  4. Verhit de roomboter in een andere pan en voeg de zuurkool, laurierblad en de witte wijn toe.
  5. Stoof de zuurkool op laag vuur ongeveer 20 minuten.

Bereidingswijze varkensribeye met appel:  

  1. Verwarm een grillplaat op stand 9¹. Wacht tot de grillpan op temperatuur is.
  2. Breng de ribeye op smaak met zout en peper en besprenkel met wat olie.
  3. Grill de ribeye en de appel gaar.

Opmaken en serveren:

  1. Schep de gestoofde erwten in het midden van een bord en plaats er een pluk zuurkool bovenop.
  2. Leg vervolgens de ribeye en appeltjes hier bovenop.

 Tips:

1 Gebruik de braadsensor van de inductiekookplaat op stand 5

Wij adviseren

Snel, veilig en energiezuinig kook je met een inductiekookplaat.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies