Varkensribeye
Varkensribeye met zuurkool,
spliterwten en gegrilde appel
Benodigdheden
Bereidingstijd
60 minutenMenugang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 wortel
- 2 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 glas witte wijn
- 100 gram spliterwten
- 100 ml. kippenfond
- 2 takjes tijm
- 500 gram zuurkool
- 1 klont roomboter
- 2 varkensribeye,
- 2 laurierbladeren
- 2 kleine goudrenetten of andere appeltjes
Ingrediënten spliterwten en groenten:
Ingrediënten varkensribeye:
Bereiding
Bereidingswijze spliterwten en groenten:
- Schil en snijd de wortel, bleekselderij, ui en knoflook in kleine blokjes.
- Bak de groenten aan in een pan met een scheut olijfolie gedurende 5 minuten.
- Voeg de spliterwten, wijn, kippenfond en tijm toe en kook dit ongeveer 20 minuten.
- Verhit de roomboter in een andere pan en voeg de zuurkool, laurierblad en de witte wijn toe.
- Stoof de zuurkool op laag vuur ongeveer 20 minuten.
Bereidingswijze varkensribeye met appel:
- Verwarm een grillplaat op stand 9¹. Wacht tot de grillpan op temperatuur is.
- Breng de ribeye op smaak met zout en peper en besprenkel met wat olie.
- Grill de ribeye en de appel gaar.
Opmaken en serveren:
- Schep de gestoofde erwten in het midden van een bord en plaats er een pluk zuurkool bovenop.
- Leg vervolgens de ribeye en appeltjes hier bovenop.
Tips:
1 Gebruik de braadsensor van de inductiekookplaat op stand 5