Inspiratiehuis - recept - Tzaziki met Naanbrood

Tzatziki met Naan brood

Tzatziki met Naan brood

Benodigdheden

Bereidingstijd

40 minuten

Menugang

Bijgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Ingrediënten Tzatziki:

    • 1 Komkommer
    • 300 gram Griekse yoghurt *
    • 1 eetl. Olijfolie
    • 1 teentje Knoflook
    • Citroensap van een halve citroen
    • 5 takken Dille
    • Peper & Zout

     

    Ingrediënten Naan brood:

    • 300 gram bloem
    • 30gram gesmolten boter *
    • 1 zakje droge gist
    • 150 gram Griekse yogurt *
    • 30 ml Water
    • 2 tlp. Golden syrup
    • 1 tlp. Zout
    • Olie om in te vetten

    * Gebruik voor de vegan versie plantaardige griekse yogurt en plantaardige boter.

     

     

Bereiding

Bereiden Tzatziki:

  1. Halveer de komkommer over de lengte en verwijder met een eetlepel de zaadlijsten.
  2. Rasp de komkommer grof boven een zeef en besprenkel met een beetje zout.
  3. Laat de komkommer minimaal 10 minuten uitlekken.
  4. Verwijder de grove stelen van de dille en snijd de dille fijn.
  5. Voeg de dille, zout, peper, citroensap, olijfolie en de zeer fijn gesneden knoflook aan de yoghurt.
    Proef de yoghurtsaus en breng zo nodig verder op smaak.
  6. Knijp het overtollige vocht uit de komkommer en meng dit door het yoghurtmengsel. Zet tot gebruik apart.

 

Bereiden Naan brood:

  1. Doe alle ingrediënten voor het naanbrood in een mengkom en maak een deeg met de broodhaak.
  2. Maak 4 bolletjes en leg ze op een licht geoliede bakplaat.
  3. Laat het deeg 30 minuten rijzen ¹.
  4. Verwarm een teppanyakiplaat op stand 9. ²
  5. Bestuif de deegbolletjes met een klein beetje bloem en druk de bolletjes plat tot 0,5 cm dik.
  6. Bak de naans tot goudbruin aan beide kanten. Gebruik een klein beetje olie op het deeg. ³
  7. Draai de naanbroodjes om met een RVS spatel

Opmaken en serveren:

Keuze 1: Snij of Scheur het naanbrood aan stukken en dip in de Tzaziki.

Keuze 2: Het Naanbood insnijden als een envelope en vullen met de tzaziki.

Tips:

¹ Gebruik de deegrijsstand van de (combi-stoom) oven.

² Koppel de combi- of flexzone en stel de braadsensor in op stand 5.

³ Vet de ongebakken naanbroodjes in met een beetje olie. Zo bakken de broodjes mooi bruin.

Giet geen olie op de teppanyakiplaat.

 

 

We advise

Snel, veilig en energiezuinig kook je met een inductiekookplaat.
Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies