Tzatziki met Naan brood
Tzatziki met Naan brood
Benodigdheden
Bereidingstijd
40 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 Komkommer
- 300 gram Griekse yoghurt *
- 1 eetl. Olijfolie
- 1 teentje Knoflook
- Citroensap van een halve citroen
- 5 takken Dille
- Peper & Zout
- 300 gram bloem
- 30gram gesmolten boter *
- 1 zakje droge gist
- 150 gram Griekse yogurt *
- 30 ml Water
- 2 tlp. Golden syrup
- 1 tlp. Zout
- Olie om in te vetten
Ingrediënten Tzatziki:
Ingrediënten Naan brood:
* Gebruik voor de vegan versie plantaardige griekse yogurt en plantaardige boter.
Bereiding
Bereiden Tzatziki:
- Halveer de komkommer over de lengte en verwijder met een eetlepel de zaadlijsten.
- Rasp de komkommer grof boven een zeef en besprenkel met een beetje zout.
- Laat de komkommer minimaal 10 minuten uitlekken.
- Verwijder de grove stelen van de dille en snijd de dille fijn.
- Voeg de dille, zout, peper, citroensap, olijfolie en de zeer fijn gesneden knoflook aan de yoghurt.
Proef de yoghurtsaus en breng zo nodig verder op smaak. - Knijp het overtollige vocht uit de komkommer en meng dit door het yoghurtmengsel. Zet tot gebruik apart.
Bereiden Naan brood:
- Doe alle ingrediënten voor het naanbrood in een mengkom en maak een deeg met de broodhaak.
- Maak 4 bolletjes en leg ze op een licht geoliede bakplaat.
- Laat het deeg 30 minuten rijzen ¹.
- Verwarm een teppanyakiplaat op stand 9. ²
- Bestuif de deegbolletjes met een klein beetje bloem en druk de bolletjes plat tot 0,5 cm dik.
- Bak de naans tot goudbruin aan beide kanten. Gebruik een klein beetje olie op het deeg. ³
- Draai de naanbroodjes om met een RVS spatel
Opmaken en serveren:
Keuze 1: Snij of Scheur het naanbrood aan stukken en dip in de Tzaziki.
Keuze 2: Het Naanbood insnijden als een envelope en vullen met de tzaziki.
Tips:
¹ Gebruik de deegrijsstand van de (combi-stoom) oven.
² Koppel de combi- of flexzone en stel de braadsensor in op stand 5.
³ Vet de ongebakken naanbroodjes in met een beetje olie. Zo bakken de broodjes mooi bruin.
Giet geen olie op de teppanyakiplaat.