Inspiratiehuis - recept - Torta alle mandorle

Torta alle mandorle

Torta alle mandorle
Amandeltaart met seizoen fruit

Benodigdheden

Bereidingstijd

60 minuten

Menugang

Nagerecht

Ingrediënten

Voor 12 personen

    Ingrediënten: Deeg

    • 200 g zachte boter
    • 200 g suiker
    • 200 g ei
    • 250 g bloem

     

    Ingrediënten Amandelspijs:

    • 125 g amandelen
    • 125 g suiker
    • 1 ei
    • ½ citroen

     

    Ingrediënten Fruit:

    • 3-8 appels, peren, pruimen, vijgen of ander geschikt seizoen fruit
    • ½ citroen

     

    Ingrediënten: Eiwitschuim

    • 4 eiwitten
    • 100 g suiker

Bereiding

Bereidingswijze deeg:

  1. Doe de boter en suiker in de Mum en mix op hoge snelheid tot het mengsel wit en luchtig is.
  2. Zet de machine zachter en voeg één voor één de eieren toe. Doe er een snufje zout bij.
  3. Voeg de bloem langzaam toe door een zeef, laat de machine draaien tot het deeg mooi glad is. Zet apart tot verder gebruik.

Bereidingswijze Amandelspijs:

  1. Doe de amandelen in de keukenmachine en maal ze grof.
  2. Voeg dan de suiker, het ei, rasp van de citroen en een snufje zout toe.
  3. Maal het mengsel tot het een dikke pasta is geworden.

 Bereidingswijze Fruit:

  1. Schil het fruit en maak het schoon.
  2. Snijd het fruit in stukjes en besprenkel het met citroensap om te voorkomen dat het bruin wordt.

Opbouwen van de Taart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Beboter een grote platte taartvorm.
  3. Doe het deeg in de vorm en doe de amandelspijs daar bovenop.
  4. Leg het fruit op de amandelspijs.
  5. Bak de taart 30-40 minuten in de oven en laat hem daarna afkoelen tot lauwwarm.

Bereidingswijze eiwitschuim:

  1. Doe de eiwitten met de suiker en een snufje zout in de MUM-Keukenmachine met garde.
  2. Klop het eiwit op hoge snelheid tot een stevig, wit schuim.

Opmaken en serveren:

  1. Gebruik een pannenlikker om de taart in te smeren met het eiwitschuim.
  2. Kleur het schuim voorzichtig lichtbruin met de gasbrander. ¹
  3. Snijd de taart in stukken en serveer.

Tip:

¹ Maak gebruik van de grill in de oven om het eiwitschuim te kleuren i.p.v. met de gasbrander.

 

 

We advise

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies