Torta alle mandorle
Torta alle mandorle
Amandeltaart met seizoen fruit
Benodigdheden
Bereidingstijd
60 minutenMenugang
Nagerecht
Ingrediënten
Voor 12 personen
- 200 g zachte boter
- 200 g suiker
- 200 g ei
- 250 g bloem
- 125 g amandelen
- 125 g suiker
- 1 ei
- ½ citroen
- 3-8 appels, peren, pruimen, vijgen of ander geschikt seizoen fruit
- ½ citroen
- 4 eiwitten
- 100 g suiker
Ingrediënten: Deeg
Ingrediënten Amandelspijs:
Ingrediënten Fruit:
Ingrediënten: Eiwitschuim
Bereiding
Bereidingswijze deeg:
- Doe de boter en suiker in de Mum en mix op hoge snelheid tot het mengsel wit en luchtig is.
- Zet de machine zachter en voeg één voor één de eieren toe. Doe er een snufje zout bij.
- Voeg de bloem langzaam toe door een zeef, laat de machine draaien tot het deeg mooi glad is. Zet apart tot verder gebruik.
Bereidingswijze Amandelspijs:
- Doe de amandelen in de keukenmachine en maal ze grof.
- Voeg dan de suiker, het ei, rasp van de citroen en een snufje zout toe.
- Maal het mengsel tot het een dikke pasta is geworden.
Bereidingswijze Fruit:
- Schil het fruit en maak het schoon.
- Snijd het fruit in stukjes en besprenkel het met citroensap om te voorkomen dat het bruin wordt.
Opbouwen van de Taart
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Beboter een grote platte taartvorm.
- Doe het deeg in de vorm en doe de amandelspijs daar bovenop.
- Leg het fruit op de amandelspijs.
- Bak de taart 30-40 minuten in de oven en laat hem daarna afkoelen tot lauwwarm.
Bereidingswijze eiwitschuim:
- Doe de eiwitten met de suiker en een snufje zout in de MUM-Keukenmachine met garde.
- Klop het eiwit op hoge snelheid tot een stevig, wit schuim.
Opmaken en serveren:
- Gebruik een pannenlikker om de taart in te smeren met het eiwitschuim.
- Kleur het schuim voorzichtig lichtbruin met de gasbrander. ¹
- Snijd de taart in stukken en serveer.
Tip:
¹ Maak gebruik van de grill in de oven om het eiwitschuim te kleuren i.p.v. met de gasbrander.