Thaise rode curry
Thaise rode curry
Benodigdheden
Bereidingstijd
60 minutenMenugang
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 Stengel citroengras
- 2 Lenteui
- 2 cm Laos/galanga(l)wortel
- 6 Limoenblaadjes (djeroek poeroet)
- 1tl Komijnzaad
- 2tl Korianderzaad
- 1tl Trassi
- 2 st Rode peper
- 1 st Limoen (gebruik alleen het sap)
- 1 tl. Palmsuiker
- 1 tl. Zout
- 400 gram Kippendijfilet *
- 400 ml. Kokosmelk
- 1 st Aubergine
- 100 gram Bamboescheuten
- ¼ bos Thai basilicum (een paar blaadjes achterhouden voor de garnering)
- 2 el Arachideolie
Ingrediënten currypasta:
Ingrediënten Kip/ Tempe en groenten:
* Vegan versie: Vervang de kippendijfilet voor een blok Tempé van 400 gram.
Ingrediënten Rijst:
200 gram Pandan rijst
350 ml (gezouten) Water
Bereiding
Bereiding Curry met kip / tempé aubergine en bamboe:
- Doe alle ingrediënten voor de rode curry pasta in een blender en maal dit volledig fijn.
- Snijd de kippendij of tempé in reepjes en de aubergine in blokjes van ca. 2 x 2 cm.
- Zet de inductiekookplaat op stand 8 en verwarm de arachideolie in een braadpan. ¹
- Bak de curry pasta 2 minuten in de hete olie
- Voeg de kip of de tempé erbij en bak bruin. ¹
- Voeg de blokjes aubergine toe roer nog even om en blus af met kokosmelk.
- Laat dit mengsel ca. 15 minuten pruttelen op stand 3 (Braadsensor stand 2) en voeg de laatste 3 minuten de bamboe en Thaise basilicum toe.
- Proef en voeg naar smaak nog wat extra limoensap en palmsuiker toe.
Bereiding pandanrijst:
Kook de pandanrijst volgens de verpakking. ²
Opmaken en serveren:
Verdeel de rijst over 4 voorverwarmde borden. ³ Schep de Thaise rode curry eromheen en versier met een paar blaadjes Thai basilicum.
Tips:
¹ Stel de braadsensor in op stand 5 en verhit de olie. Bak de currrypasta, kip/ tempé en aubergine rondom bruin. De braadsensor houd de temperatuur constant
² Doe rijst in een stoomreservoir zonder gaatjes met het water.
Stel de (combi)stoomoven in op de functie stomen 100°C en stoom de pandanrijst gaar in 20 minuten.
³ Drie manieren om borden voor te verwarmen:
- In de warmhoudlade: 10 minuten op stand 4
- In de oven: 10 minuten op de stand ‘vorm voorverwarmen’ of op de stand ‘hete lucht’ 60℃ of in de restwarmte van de oven vlak na gebruik
In de magnetron: De borden nat maken, 1 minuut op ca 900 watt.