Inspiratiehuis - recept- Thaise rode curry met kip, aubergine en bamboe

Thaise rode curry

Thaise rode curry

Benodigdheden

Bereidingstijd

60 minuten

Menugang

Hoofdgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Ingrediënten currypasta:

    • 1 Stengel citroengras
    • 2 Lenteui
    • 2 cm Laos/galanga(l)wortel
    • 6 Limoenblaadjes (djeroek poeroet)
    • 1tl Komijnzaad
    • 2tl Korianderzaad
    • 1tl Trassi
    • 2 st Rode peper
    • 1 st Limoen (gebruik alleen het sap)
    • 1 tl. Palmsuiker
    • 1 tl. Zout

     

    Ingrediënten Kip/ Tempe en groenten:

    • 400 gram Kippendijfilet *
    • 400 ml. Kokosmelk
    • 1 st Aubergine
    • 100 gram Bamboescheuten
    • ¼ bos Thai basilicum (een paar blaadjes achterhouden voor de garnering)
    • 2 el Arachideolie

    * Vegan versie: Vervang de kippendijfilet voor een blok Tempé van 400 gram.

     

    Ingrediënten Rijst:

    200 gram Pandan rijst

    350 ml (gezouten) Water

Bereiding

Bereiding Curry met kip / tempé aubergine en bamboe:

  1. Doe alle ingrediënten voor de rode curry pasta in een blender en maal dit volledig fijn.
  2. Snijd de kippendij of tempé in reepjes en de aubergine in blokjes van ca. 2 x 2 cm.
  3. Zet de inductiekookplaat op stand 8 en verwarm de arachideolie in een braadpan. ¹
  4. Bak de curry pasta 2 minuten in de hete olie
  5. Voeg de kip of de tempé erbij en bak bruin. ¹
  6. Voeg de blokjes aubergine toe roer nog even om en blus af met kokosmelk.
  7. Laat dit mengsel ca. 15 minuten pruttelen op stand 3 (Braadsensor stand 2) en voeg de laatste 3 minuten de bamboe en Thaise basilicum toe.
  8. Proef en voeg naar smaak nog wat extra limoensap en palmsuiker toe.

 

Bereiding pandanrijst:

Kook de pandanrijst volgens de verpakking. ²

 

Opmaken en serveren:

Verdeel de rijst over 4 voorverwarmde borden. ³ Schep de Thaise rode curry eromheen en versier met een paar blaadjes Thai basilicum.

 

Tips:

¹ Stel de braadsensor in op stand 5 en verhit de olie. Bak de currrypasta, kip/ tempé en aubergine rondom bruin. De braadsensor houd de temperatuur constant

 

² Doe rijst in een stoomreservoir zonder gaatjes met het water.

Stel de (combi)stoomoven in op de functie stomen 100°C en stoom de pandanrijst gaar in 20 minuten.

 

³ Drie manieren om borden voor te verwarmen:

  • In de warmhoudlade: 10 minuten op stand 4
  • In de oven: 10 minuten op de stand ‘vorm voorverwarmen’ of op de stand ‘hete lucht’ 60℃ of in de restwarmte van de oven vlak na gebruik

In de magnetron: De borden nat maken, 1 minuut op ca 900 watt.

We advise

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies