Inspiratiehuis - recept - Spinaziesoep met Parmazaan croutons

Spinaziesoep

Spinaziesoep met Parmezaan croutons

Benodigdheden

Bereidingstijd

30 minuten

Menugang

Voorgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Ingrediënten Soep:

    • 1 ui
    • 1 teen knoflook
    • 1 stengel bleekselderij
    • 300 gram bladspinazie
    • 500 ml groenten bouillon
    • 100 ml slagroom
    • ½ citroen

     

    Ingrediënten croutons: 

    • 2 sneden oud brood (Neem bij voorkeur grof brood, liefst zuurdesem of ciabatta)
    • 1 teen knoflook
    • 1 takje tijm
    • 3 eetlepels plantaardige olie
    • 2 eetlepels geraspte Parmezaan

Bereiding

Bereidingswijze Soep:

  1. Verhit een pan voor op inductie stand 8 ¹
  2. Doe een beetje olie in de pan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij aan
  3. Voeg de spinazie toe en bak deze 1 minuut mee
  4. Giet de bouillon en room in de pan en breng aan de kook
  5. Verlaag de stand naar 3-4 en laat de soep 10 minuten zachtjes koken/pruttelen
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender
  7. Breng op smaak met citroensap en naar smaak peper en zout
  8. Terwijl de soep opstaat kun je de croutons maken

Bereidingswijze croutons:

  1. Verwarm de oven voor op hete lucht 180℃ ² (optioneel stoomtoevoeging)
  2. Snijd het brood in blokjes
  3. Hak de knoflook
  4. Ris de blaadjes van het tijmtakje en hak fijn
  5. Doe het brood, knoflook en tijm in een kom, voeg de olie toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed door
  6. Meng er tot slot de kaas door
  7. Doe de croutons op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak 10 minuten of tot goudbruin en droog

Opmaken van het gerecht:

Doe de soep in voorverwarmde borden of koppen ³ en garneer met croutons

Tips:

¹  Zet de braadsensor van de inductiekookplaat op stand 5. Zet de droge pan op de   kookzone en wacht op het signaal.  Voeg dan de olie, uien, knoflook en bleekselderij toe.

² Voor een extra knapperig resultaat: Stel de stoomtoevoeging in op gering.

³ Twee manieren om de borden of koppen voor te verwarmen:

  • In de warmhoudlade: 15 minuten op stand 4
  • In de oven: 10 minuten op de stand ‘vorm voorverwarmen’ of op de stand ‘hete lucht’ 60℃ of in de restwarmte van de oven vlak na gebruik

 

 

We advise

Van conventionele bakoven tot combi-stoomoven en -magnetron. Bekijk de laatste modellen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies