Spinaziesoep
Spinaziesoep met Parmezaan croutons
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- 300 gram bladspinazie
- 500 ml groenten bouillon
- 100 ml slagroom
- ½ citroen
- 2 sneden oud brood (Neem bij voorkeur grof brood, liefst zuurdesem of ciabatta)
- 1 teen knoflook
- 1 takje tijm
- 3 eetlepels plantaardige olie
- 2 eetlepels geraspte Parmezaan
Ingrediënten Soep:
Ingrediënten croutons:
Bereiding
Bereidingswijze Soep:
- Verhit een pan voor op inductie stand 8 ¹
- Doe een beetje olie in de pan en fruit de ui, knoflook en bleekselderij aan
- Voeg de spinazie toe en bak deze 1 minuut mee
- Giet de bouillon en room in de pan en breng aan de kook
- Verlaag de stand naar 3-4 en laat de soep 10 minuten zachtjes koken/pruttelen
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender
- Breng op smaak met citroensap en naar smaak peper en zout
- Terwijl de soep opstaat kun je de croutons maken
Bereidingswijze croutons:
- Verwarm de oven voor op hete lucht 180℃ ² (optioneel stoomtoevoeging)
- Snijd het brood in blokjes
- Hak de knoflook
- Ris de blaadjes van het tijmtakje en hak fijn
- Doe het brood, knoflook en tijm in een kom, voeg de olie toe, breng op smaak met peper en zout en meng goed door
- Meng er tot slot de kaas door
- Doe de croutons op een met bakpapier beklede ovenplaat en bak 10 minuten of tot goudbruin en droog
Opmaken van het gerecht:
Doe de soep in voorverwarmde borden of koppen ³ en garneer met croutons
Tips:
¹ Zet de braadsensor van de inductiekookplaat op stand 5. Zet de droge pan op de kookzone en wacht op het signaal. Voeg dan de olie, uien, knoflook en bleekselderij toe.
² Voor een extra knapperig resultaat: Stel de stoomtoevoeging in op gering.
³ Twee manieren om de borden of koppen voor te verwarmen:
- In de warmhoudlade: 15 minuten op stand 4
- In de oven: 10 minuten op de stand ‘vorm voorverwarmen’ of op de stand ‘hete lucht’ 60℃ of in de restwarmte van de oven vlak na gebruik