Sous vide gegaarde kip
Sous vide gegaarde kip
Benodigdheden
Bereidingstijd
90 minutenMenugang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
4 personen
Sous vide Kip
• 4 st. kipfilets
• 125 gr. gemengde paddenstoelen
• 1 tl. truffelpasta
• 1 teen knoflook
• 2 takjes dragon
• 1 st. ei
• zout en peper naar smaak
•Roomboter
Bonenpuree en bospeen
• 400 gr. canneli of barlottibonen uit blik
• 2 tenen knoflook
• 1 st citroen rasp en sap
• 2 el olijfolie
• zout en peper naar smaak
• 400 gr. bospeen
• 2 el olijfolie
• zout en peper naar smaak
Bereiding
Bereidingswijze kip:
- Verhit een pan op bakstand 7 en laat de pan (zonder inhoud) op temperatuur komen.
- Snij/hak de paddenstoelen fijn en bak ze met een scheut olijfolie zacht.
- Haal de pan van de inductieplaat en laat de paddenstoelen enigszins afkoelen. Voeg de fijngesneden knoflook, dragon, truffelpasta en het ei toe. Maak op smaak met zout en peper.
- Snijd elke kipfilet in de lengte maar niet helemaal door. Er moet een zakje/ruimte komen.
- Vul de kipfilets met het paddenstoelen mengsel en vouw de filets dicht.
- Rol de kipfilets strak in een stukje slagersfolie en leg ze op een stoomplaat.
- Gaar de kipfilet rolletjes gedurende 1 uur op 65 graden sous vide stand.
Bonenpuree:
- Pureer de bonen samen met de knoflook, citroensap, olijfolie, zout en peper in een maalbeker tot een gladde puree.
- Maak de bonenpuree vlak voor het serveren warm.
Geroosterde bospeen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden circulatiegrill stand.
- Schil de bospeen en snijd ze over de lengte in vieren.
- Verdeel de bospeen over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster ze in de oven gedurende 20-25 minuten of totdat ze gaar en licht
gekarameliseerd zijn.
Serveren:
- Verhit een teppanyaki plaat (of pan) voor op bakstand 4 en wacht tot de plaat op temperatuur is.
- Haal de sous vide gegaarde kip uit het plastic en dep ze droog.
- Doe een scheut zonnebloemolie in de teppanyaki plaat (of pan) en schroei de kip rondom tot een goudbruine kleur.
- Voeg een klontje roomboter toe en rol hier nog even kort de kip doorheen. Bewaar de jus voor over het gerecht.
- Serveer de kip op een bedje van bonenpuree, vergezeld van de geroosterde bospeen en de jus.