
Shepherd’s Pie
Shepherd's Pie
Benodigdheden
Bereidingstijd
60 minutenMenugang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
4 personen
- 500 gram lamsgehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in blokjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel Worcestershire-saus
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel rozemarijn (of 1 takje verse rozemarijn, fijngehakt)
- zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 800 gram aardappelen, geschild en in stukken gesneden
- 50 gram boter
- 100 ml melk (of room voor een romige textuur)
- zout en peper naar smaak
- optioneel: 50 gram geraspte kaas voor een extra korst
Vulling:
Aardappelpuree
Bereiding
Aardappelpuree
- Schil de aardappelen en stoom deze in de stoomplaat in de oven gedurende 20 minuten.
- Haal de aardappelen uit de oven en laat ze een paar minuten uitdampen.
- Doe de gestoomde aardappelen in een pan, voeg de boter en melk toe en stamp ze tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
Vulling:
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op vermogensstand 7 (inductie).
- Voeg de uit toe en bak deze 3-4 minuten tot het zacht is.
- Voeg de knoflook, wortels, bleekselderij toe en bak nog eens 5-7 minuten totdat de groenten beginnen te garen.
- Voeg het lamsgehakt toe en bak het bruin en rul, ongeveer 5-7 minuten.
- Roer de tometenpuree, Worchestershire-saus, tijm, rozemarijn erdoor en laat het nog een paar minuten meebakken.
- Breng het geheel aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuten sudderen zodat de smaken goed kunnen mengen en de saus iets indikt.
- Breng op smaak met zout het peper.
Samenstellen:
- Verwarm de oven voor op CirculatieGrill 200 °C.
- Schep de vulling in een grote ovenschaal en verdeel deze gelijkmatig.
- Schep de aardappelpuree bovenop de vulling en strijk deze glad met een lepel of spatel. Maak met een vork wat mooie patronen op de bovenkant voor een extra krokante korst.
- (Optioneel) Strooi de gerapte kaas over de aardappelpuree voor een extra cheesy laag.
Bakken:
- Zet de Shepherd ’s Pie in de voorverwarmde oven en bak gedurende 25-30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
- Laat de pie enkele minuten staan voordat je hem aansnijdt zodat de vulling kan opstijven.
Zelf ervaren?

Advies nodig?
