Inspiratiehuis - recept - Saltimbocca kip, pompoen, linzen

Saltimbocca van kip

Saltimbocca van kip met
geroosterde pompoen en Puylinzen

Benodigdheden

Bereidingstijd

40 minuten

Menugang

Hoofdgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Ingrediënten Saltimbocca van kip:

    • 4 stuks kippendijfilets
    • 4 plakjes parmaham
    • 4 blaadjes verse salie
    • Houten cocktailprikkertjes

     

    Ingrediënten pompoen:

    • ¼ stuks oranje pompoen
    • 1 stuks rode ui
    • Peper en zout
    • Olijfolie

     

    Voor de garnering:

    • Citroenrasp van 1 citroen
    • 100 gram zachte geitenkaas

     

    Ingrediënten linzen:

    • 50 gr. Puylinzen
    • 1 laurierblad
    • 4 takjes verse peterselie
    • 1 klontje roomboter
    • Bouillonblokje
    • 500 ml water

Bereiding

Bereiding Saltimbocca van kip:

  1. Leg de plakjes parmaham naast elkaar op een snijplank.
  2. Leg hier de kippendijfilets bovenop en verwijder eventueel een stukje bot.
  3. Bestrooi de filets met zout en peper en leg er – in de breedte – een blaadje salie op.
  4. Omwikkel de kip met de parmaham zodat het een rolletje wordt. Zet de ham zijdelings vast met een houten prikkertje, zodat deze niet loskomt tijdens het aanbakken.
  5. Bak de kip op een teppanyakiplaat of koekenpan rondom bruin.
  6. Leg de kip op een ovenrooster met daaronder een ovenbakplaat.
  7. Schuif de plaat met het vlees in de oven en stel de hetelucht-functie in op 100 graden.
  8. Installeer de kerntemperatuurmeter1 en stel de gewenste kerntemperatuur in op 70 graden.

 Bereiding pompoen:

  1. Verwarm de oven voor op circulatie grill op 230 graden2.
  2. Schil de rode ui en snijd deze samen met de pompoen in parten.
  3. Leg de gesneden pompoen en rode ui op een ingevette bakplaat.
  4. Besprenkel de pompoen en ui met de olijfolie, peper en zout.
  5. Schuif de ovenschaal in het middel van de oven en rooster gedurende 30 minuten.

Bereiding Puylinzen:

  1. Doe de linzen, samen met het bouillonblokje, de laurier en 500 ml liter water in een pan en kook de linzen 20 minuten op vermogenstand 7.
  2. Giet de linzen af en breng ze op smaak met peper, zout en een klontje roomboter.

Opmaken en serveren

  1. Leg de pompoen op een presentatieschaal met de linzen en garneer met gesneden peterselie, citroenrasp en verbrokkelde geitenkaas.
  2. Snijd de kiprolletjes een keer door de helft en presenteer er bovenop.
  3. Besprenkel om het af te maken met wat olijfolie.

Tips:

1 Gebruik hiervoor de kerntemperatuurmeter die bij de oven hoort. De oven slaat

dan automatisch af als de kerntemperatuur is bereikt.
2
Gebruik de functie ‘stoomtoevoeging’ en stel in op de stand ‘gemiddeld’.

 

We advise

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies