Saltimbocca van kip
Saltimbocca van kip met
geroosterde pompoen en Puylinzen
Benodigdheden
Bereidingstijd
40 minutenMenugang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 stuks kippendijfilets
- 4 plakjes parmaham
- 4 blaadjes verse salie
- Houten cocktailprikkertjes
- ¼ stuks oranje pompoen
- 1 stuks rode ui
- Peper en zout
- Olijfolie
- Citroenrasp van 1 citroen
- 100 gram zachte geitenkaas
- 50 gr. Puylinzen
- 1 laurierblad
- 4 takjes verse peterselie
- 1 klontje roomboter
- Bouillonblokje
- 500 ml water
Ingrediënten Saltimbocca van kip:
Ingrediënten pompoen:
Voor de garnering:
Ingrediënten linzen:
Bereiding
Bereiding Saltimbocca van kip:
- Leg de plakjes parmaham naast elkaar op een snijplank.
- Leg hier de kippendijfilets bovenop en verwijder eventueel een stukje bot.
- Bestrooi de filets met zout en peper en leg er – in de breedte – een blaadje salie op.
- Omwikkel de kip met de parmaham zodat het een rolletje wordt. Zet de ham zijdelings vast met een houten prikkertje, zodat deze niet loskomt tijdens het aanbakken.
- Bak de kip op een teppanyakiplaat of koekenpan rondom bruin.
- Leg de kip op een ovenrooster met daaronder een ovenbakplaat.
- Schuif de plaat met het vlees in de oven en stel de hetelucht-functie in op 100 graden.
- Installeer de kerntemperatuurmeter1 en stel de gewenste kerntemperatuur in op 70 graden.
Bereiding pompoen:
- Verwarm de oven voor op circulatie grill op 230 graden2.
- Schil de rode ui en snijd deze samen met de pompoen in parten.
- Leg de gesneden pompoen en rode ui op een ingevette bakplaat.
- Besprenkel de pompoen en ui met de olijfolie, peper en zout.
- Schuif de ovenschaal in het middel van de oven en rooster gedurende 30 minuten.
Bereiding Puylinzen:
- Doe de linzen, samen met het bouillonblokje, de laurier en 500 ml liter water in een pan en kook de linzen 20 minuten op vermogenstand 7.
- Giet de linzen af en breng ze op smaak met peper, zout en een klontje roomboter.
Opmaken en serveren
- Leg de pompoen op een presentatieschaal met de linzen en garneer met gesneden peterselie, citroenrasp en verbrokkelde geitenkaas.
- Snijd de kiprolletjes een keer door de helft en presenteer er bovenop.
- Besprenkel om het af te maken met wat olijfolie.
Tips:
1 Gebruik hiervoor de kerntemperatuurmeter die bij de oven hoort. De oven slaat
dan automatisch af als de kerntemperatuur is bereikt.
2 Gebruik de functie ‘stoomtoevoeging’ en stel in op de stand ‘gemiddeld’.