Salade van geroosterde pompoen
Salade van geroosterde pompoen met witlof
Benodigdheden
Bereidingstijd
45 minutenMenugang
Ingrediënten
4 personen
Salade:
• 1 kleine pompoen
• 2 eetlepels olijfolie
• zout en peper naar smaak
• 2 stronken witlof in reepjes gesneden
• 1 handje rucola
• 1 pluk tijm
• 4 eieren
Caesar-dressing
• 1 eetlepel rijstazijn
• 1 eetlepel mirin
• 1 theelepel mosterd
• 1/4 citroen
• 1 teentje knoflook, fijngesneden
• 2 ansjovisfilets gesneden
• 4 eetlepels zonnebloemolie
• 1 eidooier
• zout en peper naar smaak
Bereiding
Pompoen roosteren
1. Verwarm de oven voor op de circulatiegrill 230 °C.
2. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, tijm, zout en
peper.
3. Rooster de pompoen in de oven gedurende 20-25 minuten, tot de blokjes zacht en
licht gekarameliseerd zijn. Schep ze halverwege de tijd om voor gelijkmatig roosteren.
4. Laat de pompoen afkoelen terwijl je de rest van de salade bereidt.
Eieren koken in de stoomoven
1. Leg de eieren in een stoomplaat en schuif de eieren in de stoomoven op 100 °C en
stoom ze gedurende 5-6 minuten voor een zachtgekookt resultaat. Voor harder
gekookte eieren laat je ze wat langer stomen.
2. Haal de eieren uit de stoomoven en laat ze even schrikken en koelen in koud water.
Pel de eieren voorzichtig en zet ze apart.
Caesar-dressing
1. Meng in een maalmolen de rijstazijn, citroenrasp en sap, mosterd, mirin,
fijngesneden knoflook, ansjovisfilets, eidooier en de zonnebloemolie.
2. Maal de dressing tot een homogene massa.
3. Breng op smaak met zout en peper.
Salade samenstellen
1 . Snijd de witlof over de lengte in mooie dunne reepjes.
2. Verdeel de pompoen over een schaal of meerdere bordjes en verdeel er de witlof
overheen.
3. Sprenkel de dressing over de salade en garneer met stukjes/partjes ei en garneer
met de rucola.