Runderstoof met pastinaakpuree

Runderstoof met pastinaakpuree en gestoofde groene kool

Bereidingstijd

190 minuten

Menugang

Hoofdgerecht

Ingrediënten

4 personen

    Runderstoof:

    • 800 gr. runderstoofvlees, in blokjes gesneden
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels boter
    • 1 st. ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 st. winterpeen, in plakjes gesneden
    • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
    • 2 el. tomatenpuree
    • 500 ml. runderbouillon
    • 2 st. laurierblaadjes
    • 4 takjes tijm
    • Zout en peper naar smaak
    • Zonnebloemolie

    Pastinaakpuree:

    • 500 gr. pastinaak, geschild en in stukjes gesneden
    • 500 gr. aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
    • 50 gr. roomboter
    • 50 ml. room
    • ¼ bos bladpeterselie, fijngesneden
    • Zout en peper naar smaak

    Groene kool:

    • ¼ st. groene kool, fijngesneden
    • 50 gr. roomboter
    • zout en peper naar smaak

Bereiding

Stoofvlees

  1. Bestrooi het runderstoofvlees met zout, peper en bloem.
  2. Verhit de boter met een scheutje olie in een grote pan op middelhoog vermogen. Bak het stoofvlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
  3. Voeg de gehakte ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe aan dezelfde pan. Bak tot de groenten zacht zijn.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  5. Doe het vlees terug in de pan en voeg de runderbouillon, laurierblaadjes en tijm toe.
  6. Breng aan de kook en schuif de pan in een voorverwarmde oven van 120 graden en laat gedurende 2-3 uur stoven in de oven tot het vlees zacht en mals is.

Pastinaakpuree

  1. Kook de pastinaak en aardappelen in een pan met licht gezouten water tot ze gaar zijn en giet af.
  2. Stamp de gekookte pastinaken en aardappelen met boter en room tot een (grove) puree en breng op smaak met de gesneden peterselie, zout en peper.

Gestoofde groene kool

  1. Verwarm de roomboter in een pan en voeg de gesneden groene kool toe.
  2. Laat de groene kool zachtjes stoven tot beetgaar en breng op smaak met peper en zout.

We advise

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
Snel, veilig en energiezuinig kook je met een inductiekookplaat.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies