Runderstoof met pastinaakpuree
Runderstoof met pastinaakpuree en gestoofde groene kool
Benodigdheden
Bereidingstijd
190 minutenMenugang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
4 personen
- 800 gr. runderstoofvlees, in blokjes gesneden
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels boter
- 1 st. ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 st. winterpeen, in plakjes gesneden
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
- 2 el. tomatenpuree
- 500 ml. runderbouillon
- 2 st. laurierblaadjes
- 4 takjes tijm
- Zout en peper naar smaak
- Zonnebloemolie
- 500 gr. pastinaak, geschild en in stukjes gesneden
- 500 gr. aardappelen, geschild en in stukjes gesneden
- 50 gr. roomboter
- 50 ml. room
- ¼ bos bladpeterselie, fijngesneden
- Zout en peper naar smaak
- ¼ st. groene kool, fijngesneden
- 50 gr. roomboter
- zout en peper naar smaak
Runderstoof:
Pastinaakpuree:
Groene kool:
Bereiding
Stoofvlees
- Bestrooi het runderstoofvlees met zout, peper en bloem.
- Verhit de boter met een scheutje olie in een grote pan op middelhoog vermogen. Bak het stoofvlees aan alle kanten bruin. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
- Voeg de gehakte ui, knoflook, wortels en bleekselderij toe aan dezelfde pan. Bak tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
- Doe het vlees terug in de pan en voeg de runderbouillon, laurierblaadjes en tijm toe.
- Breng aan de kook en schuif de pan in een voorverwarmde oven van 120 graden en laat gedurende 2-3 uur stoven in de oven tot het vlees zacht en mals is.
Pastinaakpuree
- Kook de pastinaak en aardappelen in een pan met licht gezouten water tot ze gaar zijn en giet af.
- Stamp de gekookte pastinaken en aardappelen met boter en room tot een (grove) puree en breng op smaak met de gesneden peterselie, zout en peper.
Gestoofde groene kool
- Verwarm de roomboter in een pan en voeg de gesneden groene kool toe.
- Laat de groene kool zachtjes stoven tot beetgaar en breng op smaak met peper en zout.