Risotto met voorjaarsgroenten
Risotto met voorjaarsgroente
Benodigdheden
Bereidingstijd
45 minutenMenugang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 kippendij
- ½ citroen
- 150 g arborio rijst
- 1 sjalot
- 2 teen knoflook
- 300 ml kippenbouillon
- 50 ml droge witte wijn
- Selectie lente groente:
- 4 witte asperges
- 100g tuinbonen
- 100g doperwten
- 1 courgette
- 8 bosui
- Selectie groene kruiden
- 2 tak peterselie
- 2 tak dragon
- 1 bak tuinkers
- 50 g rucola
- 30 g boter
- 50g geitenkaas
Ingrediënten:
Bereiding
Bereidingswijze: Kip
- Verwarm de grillplaat met baksensor op stand 5. Oven voorverwarmen hete lucht 100°C
- Breng de kippendij op smaak met zout, peper, olijfolie en citroen rasp.
- Gril de kip op allebei de kanten, plaats in een ovenschaal.
- En bak de kip af op 100°C kerntemperatuur ingesteld op 72°C. Punt in dikste gedeelte van de kip gestoken.
Risotto
- Schil en snipper de sjalot en knoflook fijn.
- Smoor deze met 6 eetlepels olijfolie gedurende 4 minuten tot glazig.
- Voeg de risotto aan toe en bak verder voor 2 minuten.
- Blus deze af met wijn en daarna de bouillon, breng aan de kook.
- Plaats de pan in de oven en op stomen 100ºC voor in totaal 22 minuten – (12 minuten alleen, 10 minuten samen met de groente).
Asperges
- Snijd de asperges in hapklare stukjes en plaats op een stoommand en stoom op 100ºC voor 10 minuten
Courgette
- Snijd de courgette in de lange sliertjes van 1 cm dik en de bosui door de helft , smeer deze in met olijfolie en grill op allebei de kanten.
Opmaken en serveren:
- Als de risotto klaar is voeg een klont boter toe en breng op smaak met citroensap en gesnipperde kruiden.
- Presenteer met de gegrilde groeten, gebrokkelde geitenkaas, de gegrilde kip en een scheut olijfolie.