Inspiratiehuis - recept - Rabarber crumble

Rabarber crumble

Rabarber crumble
met Vegan versie

Benodigdheden

Bereidingstijd

45 minuten

Menugang

Nagerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Ingrediënten:

     

    • 400 gram Rabarber
    • 60 gram Suiker
    • 150 gram Zelfrijzend bakmeel
    • 100 gram Gezouten roomboter *
    • 1 tlp Vanillesuiker
    • 60 gram Suiker
    • 40 gram Havermout
    • 125 ml. Slagroom *
    • 2 eetlepels Suiker

    * Je kan ook ongezouten boter gebruiken en zelf een snufje zout (3 gram) toevoegen.

     

    Ingrediënten Vegan versie:  

    * Gebruik plantaardige boter in plaats van roomboter,

    * Gebruik 1 blikje kokosmelk in plaats van slagroom.

Bereiding

Bereiding Rabarbercrumble:

  1.  Verwarm de oven voor op de functie hetelucht 180 graden ¹
  2. Meng met koude hand de gezouten boter, zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker, suiker en de havermout in een kom tot een kruimeling deeg, Dit is je crumble.²
  3. Snijd de rabarber in 2 x 2 cm stukken en verdeel de rabarber over de bodem van een ovenschaal en besprenkel de rabarber met de suiker.
  4. Verdeel de crumble over de rabarber en bak de rabarbercrumble goudbruin in de oven ca. 30 minuten.
  5. Klop intussen de room luchtig met de suiker.

Bereiding Vegan kokosroom:

  1. Zet het blikje kokosmelk 12 uur in de koelkast. De kokosmelk dikt in. Hoe kouder de melk hoe beter de vegan room.
  2. Schep de harde kokossubstantie uit het blikje en verwijder het vocht.
  3. Klop de kokossubstantie luchtig op met de suiker en de vegan kokos-topping is klaar.

Opmaken en serveren:

  • Serveer met de Rabarbercrumble lauwwarm met de koude stijfgeslagen topping.

Tips:

¹ Heb je een oven met stoomtoevoeging? Stel in op gering.

² Heb je een keukenmachine gebruik de ‘beslagvleugel’ om het deeg te mengen.

We advise

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies