Rabarber crumble
Rabarber crumble
met Vegan versie
Benodigdheden
Bereidingstijd
45 minutenMenugang
Nagerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 gram Rabarber
- 60 gram Suiker
- 150 gram Zelfrijzend bakmeel
- 100 gram Gezouten roomboter *
- 1 tlp Vanillesuiker
- 60 gram Suiker
- 40 gram Havermout
- 125 ml. Slagroom *
- 2 eetlepels Suiker
Ingrediënten:
* Je kan ook ongezouten boter gebruiken en zelf een snufje zout (3 gram) toevoegen.
Ingrediënten Vegan versie:
* Gebruik plantaardige boter in plaats van roomboter,
* Gebruik 1 blikje kokosmelk in plaats van slagroom.
Bereiding
Bereiding Rabarbercrumble:
- Verwarm de oven voor op de functie hetelucht 180 graden ¹
- Meng met koude hand de gezouten boter, zelfrijzend bakmeel, vanillesuiker, suiker en de havermout in een kom tot een kruimeling deeg, Dit is je crumble.²
- Snijd de rabarber in 2 x 2 cm stukken en verdeel de rabarber over de bodem van een ovenschaal en besprenkel de rabarber met de suiker.
- Verdeel de crumble over de rabarber en bak de rabarbercrumble goudbruin in de oven ca. 30 minuten.
- Klop intussen de room luchtig met de suiker.
Bereiding Vegan kokosroom:
- Zet het blikje kokosmelk 12 uur in de koelkast. De kokosmelk dikt in. Hoe kouder de melk hoe beter de vegan room.
- Schep de harde kokossubstantie uit het blikje en verwijder het vocht.
- Klop de kokossubstantie luchtig op met de suiker en de vegan kokos-topping is klaar.
Opmaken en serveren:
- Serveer met de Rabarbercrumble lauwwarm met de koude stijfgeslagen topping.
Tips:
¹ Heb je een oven met stoomtoevoeging? Stel in op gering.
² Heb je een keukenmachine gebruik de ‘beslagvleugel’ om het deeg te mengen.