Inspiratiehuis - recept - Plaatpizza met salami

Plaatpizza

Plaatpizza met salami,
basilicum en rucola

Benodigdheden

Bereidingstijd

60 minuten

Menugang

Voorgerecht

Ingrediënten

Voor 12 personen

    Ingrediënten: Pizzadeeg

    • 500 g tarwemeel
    • 1 zakje gist
    • 1 el zout
    • 1 el olijfolie
    • 375 dl lauw water

     

    Ingrediënten Tomatensaus:

    • 2 el olijfolie
    • 1 blik gepelde tomaten
    • 1 teen knoflook
    • 1 tl oregano
    • ½ tl zout

     

    Ingrediënten Beleg:

    • 250 g mozzarella
    • 150 g geraspte kaas
    • ½ bs basilicum
    • 100 g salami (of ham, spek of andere vleeswaren)
    • 4 el olijven
    • 80 g Grana padano
    • 75 g rucola

Bereiding

Bereidingswijze Pizzadeeg:

  1. Doe het meel, het zout, de gist en de olijfolie in de Mum met deeghaak.
  2. Zet de Mum op middelhoge snelheid en voeg al draaiend het water toe. Laat de machine ongeveer 5 minuten kneden.
  3. Haal het deeg uit de Mum. Leg een vel papier op de bakplaat en vet dat licht in en leg het deeg erop en laat 30-45 min rijzen ¹

Bereidingswijze tomatensaus:

  1. Schil en plet de knoflookteen.
  2. Verhit de olijfolie in de sauspan en doe er de knoflook in. Laat 10 seconden bakken en voeg dan de tomaat toe (pas op spetteren).
  3. Voeg de oregano, het zout en wat peper uit de molen toe en breng aan de kook.
  4. Laat op stand 5, 4 minuten pruttelen en laat dan iets afkoelen.
  5. Doe de inhoud van de pan in de blenderbeker van de staafmixer en pureer grof.

Bereidingswijze beleg:

  1. Scheur de mozzarella in stukjes.
  2. Rasp de Grana padano grof.
  3. Haal de basliscumblaadjes van de takjes

Opmaken en serveren:

  1. Verwarm de oven voor op de pizzastand, 250℃. Bekleed een dichte ovenplaat met bakpapier.
  2. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot het de grootte heeft van de ovenplaat en leg het daarop.
  3. Gebruik de bolle kant van een opschep of sauslepel om de pizza dun te bestrijken met de tomatensaus. Laat aan de rand ongeveer 1½ cm vrij.
  4. Leg er de mozzarella, basilicum en kaas op en vervolgens de salami en de olijven.
  5. Bak de pizza mooi gaar en bruin in ongeveer 20 minuten.
  6. Bestrooi de pizza voor het serveren met wat rucola, geraspte Grana padano en extra vergine olijfolie. Snijd in stukken met de pizzasnijder en serveer direct.

 Tip:

¹ Zet de combi stoomoven op de rijsstand 37℃. Laat het deeg in de vochtige oven rijzen. Door het toevoegen van vocht rijst het deeg sneller.

 

Wij adviseren

Snel, veilig en energiezuinig kook je met een inductiekookplaat.
Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies