Plaatpizza
Plaatpizza met salami,
basilicum en rucola
Benodigdheden
Bereidingstijd
60 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
Voor 12 personen
- 500 g tarwemeel
- 1 zakje gist
- 1 el zout
- 1 el olijfolie
- 375 dl lauw water
- 2 el olijfolie
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 teen knoflook
- 1 tl oregano
- ½ tl zout
- 250 g mozzarella
- 150 g geraspte kaas
- ½ bs basilicum
- 100 g salami (of ham, spek of andere vleeswaren)
- 4 el olijven
- 80 g Grana padano
- 75 g rucola
Ingrediënten: Pizzadeeg
Ingrediënten Tomatensaus:
Ingrediënten Beleg:
Bereiding
Bereidingswijze Pizzadeeg:
- Doe het meel, het zout, de gist en de olijfolie in de Mum met deeghaak.
- Zet de Mum op middelhoge snelheid en voeg al draaiend het water toe. Laat de machine ongeveer 5 minuten kneden.
- Haal het deeg uit de Mum. Leg een vel papier op de bakplaat en vet dat licht in en leg het deeg erop en laat 30-45 min rijzen ¹
Bereidingswijze tomatensaus:
- Schil en plet de knoflookteen.
- Verhit de olijfolie in de sauspan en doe er de knoflook in. Laat 10 seconden bakken en voeg dan de tomaat toe (pas op spetteren).
- Voeg de oregano, het zout en wat peper uit de molen toe en breng aan de kook.
- Laat op stand 5, 4 minuten pruttelen en laat dan iets afkoelen.
- Doe de inhoud van de pan in de blenderbeker van de staafmixer en pureer grof.
Bereidingswijze beleg:
- Scheur de mozzarella in stukjes.
- Rasp de Grana padano grof.
- Haal de basliscumblaadjes van de takjes
Opmaken en serveren:
- Verwarm de oven voor op de pizzastand, 250℃. Bekleed een dichte ovenplaat met bakpapier.
- Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg uit tot het de grootte heeft van de ovenplaat en leg het daarop.
- Gebruik de bolle kant van een opschep of sauslepel om de pizza dun te bestrijken met de tomatensaus. Laat aan de rand ongeveer 1½ cm vrij.
- Leg er de mozzarella, basilicum en kaas op en vervolgens de salami en de olijven.
- Bak de pizza mooi gaar en bruin in ongeveer 20 minuten.
- Bestrooi de pizza voor het serveren met wat rucola, geraspte Grana padano en extra vergine olijfolie. Snijd in stukken met de pizzasnijder en serveer direct.
Tip:
¹ Zet de combi stoomoven op de rijsstand 37℃. Laat het deeg in de vochtige oven rijzen. Door het toevoegen van vocht rijst het deeg sneller.