Pizza met mascarpone
Pizza met mascarpone, prosciutto crudo, Grana padano en truffel
Benodigdheden
Bereidingstijd
60 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
Voor 8 personen
- 500 g tarwemeel
- 1 zakje gist
- 1 el zout
- 1 el olijfolie
- 375 dl lauw water
- 2 el olijfolie
- 1 blik gepelde tomaten
- 1 teen knoflook
- 1 tl oregano
- ½ tl zout
- 250 g mascarpone
- 2 el truffelsalsa
- 100 g prosciutto crudo (rauwe Italiaanse ham)
- 80 g Grana padano
- 75 g rucola
Ingrediënten: Pizzadeeg
Ingrediënten: Tomatensaus
Ingrediënten: Beleg
Bereiding
Bereidingswijze Pizzadeeg:
- Doe het meel, het zout, de gist en de olijfolie in de Mum met deeghaak.
- Zet de Mum op middelhoge snelheid en voeg al draaiend het water toe. Laat de machine ongeveer 5 minuten kneden.
- Haal het deeg uit de Mum en verdeel het in 4 bollen. Leg een vel bakpapier in de stoombak met gaatjes, vet dat licht in en leg er de vier bollen in op ruime afstand van elkaar.
- Laat de bollen 45 minuten rijzen ¹.
Bereidingswijze Tomatensaus:
- Schil en plet de knoflookteen.
- Verhit de olijfolie in de sauspan en doe er de knoflook in. Laat 10 seconden bakken en voeg dan de tomaat toe (pas op spetteren).
- Voeg de oregano, het zout en wat peper uit de molen toe en breng aan de kook.
- Laat op stand 5, 4 minuten pruttelen en laat dan iets afkoelen.
- Doe de inhoud van de pan in de blenderbeker van de staafmixer en pureer grof.
Bereidingswijze Beleg:
- Roer de truffelsalsa door de mascarpone en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Doe het mengsel in een spuitzak met smalle spuitmond.
- Snijd de ham in stukken van ongeveer 2×2 cm en rasp de Grana padano grof.
Opmaken en serveren:
- Verwarm de oven met pizzasteen voor op de pizzastand.
- Rol de bollen deeg uit tot pizza’s van ca. 30-35 cm doorsnede.
- Gebruik de bolle kant van een opschep of sauslepel om de pizza dun te bestrijken met de tomatensaus. Laat aan de rand ongeveer 1½ cm vrij.
- Spuit er nu met de spuitzak in een spiraal van binnen naar buiten het mascarpone mengsel op. Laat ongeveer 1½ cm ruimte tussen de ringen van de spiraal.
- Bestrooi de pizza met de prosciutto crudo.
- Bak ze één voor één op de pizzasteen in ongeveer 6 minuten.
- Bestrooi de pizza voor het serveren met wat rucola en geraspte Grana padano. Snijd in stukken met de pizzasnijder en serveer direct.
Tip:
¹ Zet de combi-stoomoven op de rijsstand, 37 ℃. Laat het deeg in de vochtige oven rijzen. Door het toevoegen van vocht rijst het deeg sneller.