Inspiratiehuis - recept - Peer met Moscato sabayon en pistache

Peren met vanille

Peren met vanille en sabayon van Moscato

Benodigdheden

Bereidingstijd

30 minuten

Menugang

Nagerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Ingrediënten sabayon:

    • 4 eidooiers
    • 20 gram suiker
    • ½ vanillestokje
    • 100 ml Moscato wijn

     

    Ingrediënten pistachenootjes en peer: 

    • 1 eetlepel gepelde pistache nootjes
    • ½ eetlepel poedersuiker
    • 2 rijpe handperen
    • ½ citroen
    • 1 eetlepel Moscato wijn
    • ½ vanille stokje

Bereiding

Bereidingswijze pistachenootjes en peer:

  1. Hak de pistachenootjes grof
  2. Zet een pan op de inductieplaat, stand 6 ¹
  3. Rooster de pistache in de droge pan tot ze beginnen te kleuren ¹
  4. Voeg dan de poedersuiker toe en verhit tot deze gesmolten is
  5. Haal van de kookplaat af en laat al roerende afkoelen
  6. Verwarm de stoomoven voor op 80 ℃ (100% stoom)
  7. Schil de peren, maak ze schoon en snijd ze in 8 parten
  8. Leg de parten op een gaatjes slede en doe ze 5 minuten in de stoomoven
  9. Ondertussen halveer het vanillestokje, schraap de zaadjes eruit en vermeng die met een theelepel Moscato wijn, het citroensap en een snufje zout
  10. Wanneer de peren uit de oven komen meng ze dan in dit vocht

Bereidingswijze sabayon:

  1. Doe de eidooiers, suiker, Moscato wijn en de merg van het halve vanillestokje in een pan met een dikke bodem
  2. Klop kort op tot een schuimig mengsel
  3. Zet de pan op de inductieplaat stand 2 en gaar de sabayon onder constant kloppen
  4. Blijf kloppen tot het mengsel zo dik is geworden dat u een ‘acht’ kunt vormen in de massa die een paar seconden zichtbaar blijft LET OP er mogen geen klontjes vormen
  5. Haal de pan dan van de kookplaat, blijf regelmatig licht doorroeren tot serveren

Opmaken van het gerecht:

  1. Doe op ieder bord een flinke lepel sabayon en trek er met een lepel een streep in
  2. Leg op de streep achter elkaar de stukjes peer en bestrooi deze met wat pistachenootjes
  3. Gebruik de brander om de saus licht te kleuren (optioneel).
  4. Serveer direct met een glas Moscato of andere dessertwijn van de muskaatdruif

Tip:

¹ Zet de braadsensor op stand 4 voor het gelijkmatig roosteren van de nootjes.

 

 

We advise

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies