Peren met vanille
Peren met vanille en sabayon van Moscato
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Nagerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 eidooiers
- 20 gram suiker
- ½ vanillestokje
- 100 ml Moscato wijn
- 1 eetlepel gepelde pistache nootjes
- ½ eetlepel poedersuiker
- 2 rijpe handperen
- ½ citroen
- 1 eetlepel Moscato wijn
- ½ vanille stokje
Ingrediënten sabayon:
Ingrediënten pistachenootjes en peer:
Bereiding
Bereidingswijze pistachenootjes en peer:
- Hak de pistachenootjes grof
- Zet een pan op de inductieplaat, stand 6 ¹
- Rooster de pistache in de droge pan tot ze beginnen te kleuren ¹
- Voeg dan de poedersuiker toe en verhit tot deze gesmolten is
- Haal van de kookplaat af en laat al roerende afkoelen
- Verwarm de stoomoven voor op 80 ℃ (100% stoom)
- Schil de peren, maak ze schoon en snijd ze in 8 parten
- Leg de parten op een gaatjes slede en doe ze 5 minuten in de stoomoven
- Ondertussen halveer het vanillestokje, schraap de zaadjes eruit en vermeng die met een theelepel Moscato wijn, het citroensap en een snufje zout
- Wanneer de peren uit de oven komen meng ze dan in dit vocht
Bereidingswijze sabayon:
- Doe de eidooiers, suiker, Moscato wijn en de merg van het halve vanillestokje in een pan met een dikke bodem
- Klop kort op tot een schuimig mengsel
- Zet de pan op de inductieplaat stand 2 en gaar de sabayon onder constant kloppen
- Blijf kloppen tot het mengsel zo dik is geworden dat u een ‘acht’ kunt vormen in de massa die een paar seconden zichtbaar blijft LET OP er mogen geen klontjes vormen
- Haal de pan dan van de kookplaat, blijf regelmatig licht doorroeren tot serveren
Opmaken van het gerecht:
- Doe op ieder bord een flinke lepel sabayon en trek er met een lepel een streep in
- Leg op de streep achter elkaar de stukjes peer en bestrooi deze met wat pistachenootjes
- Gebruik de brander om de saus licht te kleuren (optioneel).
- Serveer direct met een glas Moscato of andere dessertwijn van de muskaatdruif
Tip:
¹ Zet de braadsensor op stand 4 voor het gelijkmatig roosteren van de nootjes.