
Mince pie
met appel, citrus & Grand Marnier-room
Benodigdheden
Bereidingstijd
60 minutenMenugang
Nagerecht
Ingrediënten
4 personen
- 2 appels (geschild, in blokjes van circa 1 cm)
- rasp en sap van 1 citroen
- rasp en sap van 1 sinaasappel
- 125 g rozijnen
- 125 g krenten
- 125 g koude boter (geraspt)
- 250 g bruine suiker
- 20 g amandelschaafsel
- 30 ml Grand Marnier
- 0,5 tl kaneel
- 0,5 tl gemberpoeder
- 250 g bloem
- 170 g koude boter (in blokjes)
- 70 g poedersuiker
- 0,5 tl zout
- 1 eidooier
- 1-2 el koud water (indien nodig)
- 250 ml slagroom
- 1 el poedersuiker
- 1-2 el Grand Marnier (naar smaak)
Mincemeat (vulling)
Deeg
Grand Marnier-room
Bereiding
Mincemeat (vulling)
- Meng de appelblokjes in een grote kom met de rasp en het sap van de citroen en de sinaasappel.
- Voeg de rozijnen, krenten, bruine suiker, kaneel, gemberpoeder en gesnipperde amandelen toe.
- Doe de geraspte koude boter erbij en roer alles goed door elkaar.
- Voeg de Grand Marnier toe en meng opnieuw.
- Bewaar de vulling in een schone (weck)pot en laat minimaal een paar uur (liever een nacht) in de koelkast rusten zodat de smaken intrekken.
Deeg
- Meng in een keukenmachine de bloem, koude boter, poedersuiker en zout tot het mengsel op fijn broodkruim lijkt.
- Voeg de eidooier toe en meng nog heel even. Voeg indien nodig 1-2 el koud water toe tot het deeg net samenhangt.
- Wikkel het deeg in keukenfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Mince pies maken
- Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht met stoomstand 1
- Rol het deeg uit op een licht bebloemd oppervlak tot een halve centimeter dik.
- Steek cirkels uit het deeg (circa 8 cm doorsnede) en bekleed een beboterde muffinbakvorm met de deegcirkels.
- Vul elk kuiltje met een royale lepel van de vulling.
- Maak kleine deegdeksels voor de pies met uitsteekvormpjes en leg deze op de vulling.
- Bak de mince pies in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Grand Marnier-room
- Klop de slagroom samen met de poedersuiker tot zachte pieken.
- Voeg de Grand Marnier toe en klop kort door.
- Serveer de room naast of bovenop de warme mince pies.
Tips!
- Geen tijd om deeg te maken? Gebruik kwalitatief goed bladerdeeg als alternatief.
- Bewaar de mince pies tot 3 dagen in een luchtdichte doos of vries ze in voor later gebruik.
Geniet van je heerlijke mince pies met een vleugje luxe van de Grand Marnier-room!
Zelf ervaren?

Advies nodig?
