
Melanzane Parmigiana
met wat extra pit
Benodigdheden
Bereidingstijd
60 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
4 personen
- 2 aubergines
- 1 ui
- 2 knoflook tenen
- 1 blik gepelde tomaat (in stukjes)
- ½ theelepel chilivlokken (of meer indien gewenst)
- 2 bolletjes mozzarella
- 60 gr. Parmezaanse kaas
- ¼ bos basilicum
- Zout, naar smaak
Bereiding
Saus
- Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze.
- Verwarm een steelpan voor en bak de ui en knoflook in een laagje olijfolie totdat ze zacht en glazig zijn.
- Voeg het blikje tomaat toe en maak op smaak met de chilivlokken en zout.
- Laat de tomatensaus zachtjes pruttelen gedurende 20 – 30 minuten.
Melanzane
- Verwarm een oven voor op 200 graden hete lucht.
- Snijd plakken van de aubergine van ca. 2 cm. dik en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Besprenkel de aubergine plakken met wat olijfolie en zout en schuif de plaat gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de aubergine uit de oven zodra ze bruin en zacht zijn.
- Rasp de Parmezaanse kaas en snijd de mozzarella bollen in plakken van ca. 5mm. dik en zet deze kazen tot gebruik apart.
- Olie een ovenschaal in met wat olijfolie en leg er een laagje gebakken aubergine plakken in.
- Verdeel ongeveer de helft van de tomatensaus over de aubergine plakken en leg er een paar plakjes mozzarella op.
- Scheur er wat basilicumblaadjes op en leg er weer een paar plakken aubergine bovenop.
- Schep er weer wat tomatensaus op, de laatste plakjes mozzarella, de basilicum en de geraspte Parmezaanse kaas.
- Schuif de schaal in de voorverwarmde oven gedurende ca. 30 minuten.
Zelf ervaren?

Advies nodig?
