Inspiratiehuis - recept - Maanzaadscones met jam en room

Maanzaadscones

Maanzaadscones met jam en geslagen room

Benodigdheden

Bereidingstijd

40 minuten

Menugang

Nagerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Ingrediënten Jam:

    • 100 gram roodfruit (diepvries)
    • 100 gram suiker
    • Rasp van de schil van 1 citroen
    • Sap van een ½ citroen
    • 2 cm gember

     

    Ingrediënten scones:

    • 250 gram bloem
    • 60 gram koude boter
    • 2 zakjes (25 gram) bakpoeder
    • ¼ theelepel zout
    • 150 gram karnemelk
    • 1 eetlepel maanzaad
    • 100 ml slagroom
    • Snufje zout

Bereiding

Bereidingswijze jam:

  1. Schil de gember en hak fijn
  2. Doe alle ingrediënten voor de jam in een pan en breng aan de kook
  3. Laat 7 minuten zachtjes koken
  4. Doe de jam in een kom en dek af met een folie op de jam, dit zorgt dat er geen velletje op de jam komt tijdens het afkoelen

Bereidingswijze scones:

  1. Verwarm de oven voor op 4D hete lucht 220°C ¹
  2. Doe de bloem, boter, bakpoeder en zout in de kom van de MUM keukenmachine, installeer de deeghaken en verkruimel het deeg
  3. Voeg de maanzaad en karnemelk toe en vorm een deeg
  4. Bestuif een deel van het werkblad met meel.
  5. Haal het deeg uit de kom en rol het uit tot 3 cm dikte
  6. Steek hier ronde vormpjes uit en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat
  7. Bak de scones in ongeveer 16 minuten goudbruin in de oven
  8. Haal ze uit de oven en laat ze op een oven rek afkoelen
  9. Sla terwijl de scones aan het afkoelen zijn de slagroom lobbig met een snufje zout

Opmaken van het gerecht:

  1. Snijd de scones doormidden en doe er slagroom en vervolgens jam op, leg de bovenste helft er schuin op
  2. Serveer wanneer nog lauw warm

Tip:

¹ Stel de stoomtoevoeging van de oven in op gemiddeld

 

 

We advise

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies