Maanzaadscones
Maanzaadscones met jam en geslagen room
Benodigdheden
Bereidingstijd
40 minutenMenugang
Nagerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 100 gram roodfruit (diepvries)
- 100 gram suiker
- Rasp van de schil van 1 citroen
- Sap van een ½ citroen
- 2 cm gember
- 250 gram bloem
- 60 gram koude boter
- 2 zakjes (25 gram) bakpoeder
- ¼ theelepel zout
- 150 gram karnemelk
- 1 eetlepel maanzaad
- 100 ml slagroom
- Snufje zout
Ingrediënten Jam:
Ingrediënten scones:
Bereiding
Bereidingswijze jam:
- Schil de gember en hak fijn
- Doe alle ingrediënten voor de jam in een pan en breng aan de kook
- Laat 7 minuten zachtjes koken
- Doe de jam in een kom en dek af met een folie op de jam, dit zorgt dat er geen velletje op de jam komt tijdens het afkoelen
Bereidingswijze scones:
- Verwarm de oven voor op 4D hete lucht 220°C ¹
- Doe de bloem, boter, bakpoeder en zout in de kom van de MUM keukenmachine, installeer de deeghaken en verkruimel het deeg
- Voeg de maanzaad en karnemelk toe en vorm een deeg
- Bestuif een deel van het werkblad met meel.
- Haal het deeg uit de kom en rol het uit tot 3 cm dikte
- Steek hier ronde vormpjes uit en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat
- Bak de scones in ongeveer 16 minuten goudbruin in de oven
- Haal ze uit de oven en laat ze op een oven rek afkoelen
- Sla terwijl de scones aan het afkoelen zijn de slagroom lobbig met een snufje zout
Opmaken van het gerecht:
- Snijd de scones doormidden en doe er slagroom en vervolgens jam op, leg de bovenste helft er schuin op
- Serveer wanneer nog lauw warm
Tip:
¹ Stel de stoomtoevoeging van de oven in op gemiddeld