Lemon Posset

Lemon Posset met havermout crumble

Benodigdheden

Bereidingstijd

25 minuten

Menugang

Nagerecht

Ingrediënten

4 personen

    Posset:

    •100 gr. Labneh
    •2 st. citroen, sap
    •2 st. citroen, rasp
    •125 gr. suiker
    •350 ml room
    •1 snuf zout

    Crumble

    •100 gr. roomboter
    •150 gr. zelfrijzend bakmeel
    •120 gr. suiker
    •40 gr. havermout
    •1 tl. vanille, essence/suiker

Bereiding

Bereiding Posset:

1.Kook de room op middelhoog vermogen, samen met de suiker gedurende 6 minuten.
2.Rasp ondertussen de gele schil van 1 citroen en pers 2 citroenen uit en zet tot gebruik apart.
3.Voeg de Labneh, citroenrasp, zout en sap toe aan de gekookte room en meng dit door elkaar.
4.Verdeel de posset over mooie schaaltjes/glaasjes en zet ze direct in de koelkast.

Bereiding Crumble:
1.Verwarm de oven voor op 180 graden, 4D hetelucht.
2.Meng de ingrediënten voor de crumble in een kom (machinaal) door elkaar.
3.Verdeel de crumble over een bakplaat bekleed met bakpapier en schuif de plaat in de oven.
4.Voeg stoomstand ‘gemiddeld’ toe en bak de crumble tot lichtbruin en krokant in ca. 20 minuten.

We advise

Snel, veilig en energiezuinig kook je met een inductiekookplaat.
Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies