Kruidige kip
Kruidige kip, curry van geroosterde groente en Bombay Potatoes
Benodigdheden
Bereidingstijd
45 minutenMenugang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 4 st kipfilet
- ½ citroen
- 1 teen knoflook
- 1 cm verse gember
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl kurkuma
- 1 cm verse gember
- 1 tl dikke yoghurt
- 1 tl zout
- 1 tl zonnebloemolie
- 400 gr roseval aardappelen
- 3 el plantaardige olie
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- 1 courgette
- 2 rode paprika’s
- 3 el plantaardige olie
- 1 ui
- 1 cm verse gember
- 1 tl garam masala
- ½ el komijn
- ½ el kurkuma
- 3 kardemom peulen
- 1 kaneelstok
- 3 el tomaat uit blik
- 2 el dikke yoghurt
- 1 tl zout
- 2 takjes munt
- 1 citroen
Ingrediënten kip:
Ingrediënten Bombay Potatoes:
Ingrediënten groentecurry:
Bereiding
Bereidingswijze kip:
- Verwarm de grillplaat.
- Verwarm de oven op 180 graden grillen met circulatielucht¹ met stoomtoevoeging.
- Bestrijk de kip met olie, peper en zout.
- Grill de kip aan beide kanten op de grillplaat.
- Hak knoflook en gember fijn. Roer samen met het sap van de citroen, de yoghurt, het zout en de specerijen tot een pasta.
- Doe de kip in een schaal en bestrijk met de kruidenpasta.
- Leg de kip op de bakplaat, eventueel met een stuk bakpapier. Gaar de kip gedurende 20 tot 30 minuten in de oven².
- Zet de kip weg tot verder gebruik.
Bereidingswijze Bombay Potatoes:
- Verwarm de bakoven/stoomoven voor op 200 graden op de circulatie grill-stand met gemiddelde stoomtoevoeging.
- Snijd de aardappelen in stukken en meng in een kom met peper, zout en de specerijen.
- Doe de aardappels op een bakplaat met bakpapier, houd ruimte voor de groenten, en zet ze in de oven.
- Stel de timer in op 10 minuten en bereid vervolgens de groente.
Bereidingswijze groentecurry:
- Snijd alle groente in hapklare stukken en doe ze in een grote kom.
- Voeg de olie, peper en zout toe en meng goed door elkaar.
- Leg de groenten in de oven bij de aardappelen en rooster in ongeveer 15 minuten goudbruin.
- Maak intussen de curry: snipper de ui en snijd de gember fijn.
- Verhit olie in een pan en bak hierin de uien op stand 7 goudbruin.
- Voeg de gember en de specerijen toe en laat even meebakken.
- Voeg dan tomaat, yoghurt en zout toe en breng zachtjes al roerend aan de kook.
- Voeg eventueel wat water toe als de saus te dik wordt.
- Laat 10 minuten pruttelen en haal van de kookzone.
- Snijd ondertussen de munt in dunne reepjes.
- Meng de geroosterde groente en munt door de saus. Proef en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Zet weg tot verder gebruik.
Opmaken en serveren:
- Verhit de grill in de oven op de hoogste stand.
- Grill de kip kort zodat deze mooi bruin en weer warm wordt.
- Snijd de kip in schuine plakken en laat in de warme oven staan.
- Warm de curry en de aardappelen op indien nodig³.
- Serveer het geheel met wat dikke yoghurt, partjes citroen en verse kruiden
Tips:
¹ Zet de stoomtoevoeging op ‘gemiddeld’. Zonder stoomtoevoeging wordt de kip minder sappig.
² Steek de kerntemperatuurmeter in de kip en gaar deze tot 70 graden. Zet de kip weg tot verder gebruik.
³ Gebruik voor het opwarmen de (combi-)stoomoven. Stel de functie ‘regenereren’ in op 130 graden.