
Krokante bloemkoolroosjes
met pittige barbecuesaus en pickle van rode ui
Benodigdheden
Bereidingstijd
40 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
4 personen
- 1 middelgrote bloemkool, in kleine roosjes gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 eieren losgeklopt
- 100 gram panko
- zout en versgemalen zwarte peper
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 3 eetlepels tomaat uit blik
- 2 eetlepels donkere sojasaus
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 eetlepel bruine suiker
- 1 theelepel venkelzaad
- 0,5 theelepel chilivlokken (of meer, naar smaak)
- 1 eetlepel chipotle-saus
- 1 grote rode ui, in dunne ringen gesneden
- 50 ml wittewijnazijn
- 1 eetlepel suiker
- 0,5 theelepel zout
- handje korianderblaadjes
- zwarte sesamzaadjes (voor wat extra crunch)
Krokante bloemkoolroosjes:
Barbecuesaus:
Pickle van rode ui:
Garnering:
Bereiding
Krokante bloemkoolroosjes
- Verwarm de oven voor op 200°C circulatiegrill. Paneer de bloemkoolroosjes: haal ze door het losgeklopte ei en daarna door de panko. Leg de bloemkoolroosjes op een bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Bestrooi met een flinke snuf (zee)zout en versgemalen zwarte peper.
- Rooster de bloemkool circa 25 minuten in de oven met stoomstand 2, totdat de roosjes goudbruin en lekker krokant zijn aan de randen.
Barbecuesaus
- Fruit de gesneden ui en knoflook 3-5 minuten aan in de zonnebloemolie. Voeg de tomaten, sojasaus, appelazijn, bruine suiker, venkelzaad, chilivlokken en chipotle-saus toe. Zet de pan op stand 5 en laat de saus zo’n 5 minuten zachtjes koken, tot deze iets ingedikt is.
Pickle van rode ui
- Meng in een kom de rode ui, wittewijnazijn, suiker en zout. Laat de ui minimaal 10 minuten marineren.
Serveren:
- Verdeel de bloemkool over een serveerschaal en garneer met de ingelegde rode ui en barbecuesaus. Strooi de korianderblaadjes en zwarte sesamzaadjes over het gerecht.
Zelf ervaren?

Advies nodig?
