Korean style crispy chicken
Korean style crispy chicken, spitskool en rijst
Benodigdheden
Bereidingstijd
40 minutenMenugang
Ingrediënten
4 personen
Crispy kip
•4 st. kipdij filets
•1 tl. zout
•2 cm. verse gember
•2 el. aardappelzetmeel
Saus
•1 el. Gochuyang
•1 el. sojasaus
•1 el. honing
Spitskool
•1 st. spitskool
Rijst
•1 glas rijst
•1,5 glas water
•snuf zout
•2 stengels lente-ui (garnering)
•1 el. sesamzaad (garnering)
Bereiding
Bereiding crispy kip:
1.Snijd de kipdij filets in stukjes van ca. 2 x 2 cm. en doe ze in een kom.
2. Bestrooi de kipdij stukjes met het zout, fijngesneden gember en het aardappelzetmeel en meng dit goed. Zet tot gebruik apart.
3. Maak de Gochuyang saus door de ingrediënten te mengen en zet tot gebruik apart.
Bereiding spitskool:
1.Snijd de spitskool – over de lengte – in acht parten.
2.Verwarm een pan voor op de baksensor stand 5 en wacht tot de pan op temperatuur is.
3.Schenk een scheutje zonnebloemolie in de pan en bak de spitskool parten tot donkerbruin in ca. 5 minuten per zijde.
4. Houd de spitskool warm in de oven op ca. 120 graden 4D hetelucht.
Bereiding crispy kip:
1.Verwarm een pan – 10 minuten voor het serveren- voor op de baksensor stand 4 en doe een flinke scheut zonnebloemolie in de pan.
Wacht tot de olie op temperatuur is en bak/frituur de kip tot bruin.
Rijst:
1.Doe 1 glaasje rijst en 1,5 glaasje water met wat zout in een gesloten ovenplaat of schaal en zet deze schaal 20 minuten in de stoomoven op de 100% stomen stand.
Serveren:
Zodra de rijst gaar is serveren we deze op een bord tezamen met de kipstukjes en de spitskool. Besprenkel met de Gochuyang saus. Garneer met het fijngesneden lente-ui en sesamzaad.