
Koreaanse aubergine
met geblakerde prei en gochujang-dressing
Benodigdheden
Bereidingstijd
40 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
4 personen
- 1 aubergine, in 8 parten gesneden
- 100 gram bloem
- 1 eetlepel ras el hanout
- 2 eieren, losgeklopt
- 100 gr. panko
- zout en peper naar smaak
- 2-3 eetlepels zonnebloemolie
- 1 prei, alleen het witte en lichtgroene deel, in stukken van 10-12 cm gesneden
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel gochujang (Koreaanse chilipasta)
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 stengels bosui
Koreaanse aubergine
Geblakerde prei
Gochujang dressing
Bereiding
Geblakerde prei
- Verwarm de oven voor op Grill groot stand 3 / of 275 graden.
- Leg de stukken prei op een met bakpapier bekleedde ovenplaat en besprenkel ze met olijfolie en een snufje zout.
- Zet de prei 20-25 minuten in de oven tot ze acht zijn en zwart gekleurd aan de buitenkant.
Gochujang dressing
- meng de gochujang, honing en sojasaus in een kom.
Aubergine paneren
- Verwarm een pan voor op vermogensstand 7 (inductie).
- Maak een ‘paneerstraat’- pak hiervoor 3 borden of schalen en doe de bloem met een theelepel zout en de ras el hanout, de losgeklopte eieren en de panko in de aparte borden/schalen.
- Haal elk stuk aubergine eerst door de bloem, dan door het ei, en vervolgens door de panko, waarbij je zorgt dat elk stuk goed bedekt is met panko.
- Doe een flinke scheut zonnebloemolie in een pan en leg de gepaneerde aubergineparten in de pan.
- Bak de aubergine rondom krokant en goudbruin. Keer ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
Serveren
- Leg de krokante aubergineparten en de geblakerde prei op een serveerschaal.
- Besprenkel de aubergine en prei met de gochujang-dressing of serveer de dressing ernaast als dipsaus.
- Garneer eventueel met wat sesamzaadjes of fijngesneden bosui voor extra kleur en smaak.
Zelf ervaren?

Advies nodig?
