Inspiratiehuis - recept - Groentefrites met spicy dip

Groentefrites

Groentefrites met spicy dip

Benodigdheden

Bereidingstijd

40 minuten

Menugang

Bijgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Ingrediënten Groentefrites:

    • 750 gram (oer)peen
    • Halve knolselderij
    • 2 stuks pastinaak
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 takjes tijm
    • 1 teen knoflook
    • Scrocci toast (optioneel)

     

    Ingrediënten spicy dip:

    • 200 ml (vegan) mayonaise
    • 1 Spaanse peper
    • 1 teen knoflook
    • Citroensap van een halve citroen
    • 4 stuks ansjovisfilets (optioneel)

     

Bereiding

Bereiding groentefrites:

  1. Verwarm de oven ¹ voor op hetelucht 220 graden
  2. Snijd alle groenten in reepjes en leg ze op een – met bakpapier beklede – ovenplaat
  3. Vermeng de groenten met olijfolie, de tijm en knoflook.
  4. Rooster de groenten in ca. 20 minuten goudbruin

Bereiding Spicy dip:

  1. Doe de (vegan) mayonaise met de Spaanse peper, knoflook, ansjovis  en het citroensap in een staafmixerbeker en pureer de saus mooi glad. Voor de vegan variant kun je de ansjovis weglaten.

Opmaken en serveren:

Serveer op een voorverwarmd bord ²  samen met de scrocci toast en de dip.

Tips:

¹ Stel de stoomtoevoeging in op gemiddeld

²  Drie manieren om borden te verwarmen:

  • In de warmhoudlade: 15 minuten op stand 4
  • In de oven: 10 minuten op de stand ‘vorm voorverwarmen’ of op de stand ‘hete lucht’ 60℃ of in de restwarmte van de oven vlak na gebruik
  • In de magnetron: De borden nat maken, 1 minuut op ca 900 watt.

 

 

We advise

Van conventionele bakoven tot combi-stoomoven en -magnetron. Bekijk de laatste modellen.
Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies