Groentefrites
Groentefrites met spicy dip
Benodigdheden
Bereidingstijd
40 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 750 gram (oer)peen
- Halve knolselderij
- 2 stuks pastinaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 takjes tijm
- 1 teen knoflook
- Scrocci toast (optioneel)
- 200 ml (vegan) mayonaise
- 1 Spaanse peper
- 1 teen knoflook
- Citroensap van een halve citroen
- 4 stuks ansjovisfilets (optioneel)
Ingrediënten Groentefrites:
Ingrediënten spicy dip:
Bereiding
Bereiding groentefrites:
- Verwarm de oven ¹ voor op hetelucht 220 graden
- Snijd alle groenten in reepjes en leg ze op een – met bakpapier beklede – ovenplaat
- Vermeng de groenten met olijfolie, de tijm en knoflook.
- Rooster de groenten in ca. 20 minuten goudbruin
Bereiding Spicy dip:
- Doe de (vegan) mayonaise met de Spaanse peper, knoflook, ansjovis en het citroensap in een staafmixerbeker en pureer de saus mooi glad. Voor de vegan variant kun je de ansjovis weglaten.
Opmaken en serveren:
Serveer op een voorverwarmd bord ² samen met de scrocci toast en de dip.
Tips:
¹ Stel de stoomtoevoeging in op gemiddeld
² Drie manieren om borden te verwarmen:
- In de warmhoudlade: 15 minuten op stand 4
- In de oven: 10 minuten op de stand ‘vorm voorverwarmen’ of op de stand ‘hete lucht’ 60℃ of in de restwarmte van de oven vlak na gebruik
- In de magnetron: De borden nat maken, 1 minuut op ca 900 watt.