Gestoomde rozijnencake
Gestoomde rozijnencake met likeur en custard
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Nagerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
Ingrediënten Cake
150 gr. bloem
75 gr. roomboter
40 gr. suiker
5 gr. bakpoeder
½ st. citroen, rasp
100 ml. melk
2 el. rozijnen
1 snuf zout
4 eetlepels brandy, cointreau, tia maria oid.
Ingrediënten Custard
150 ml. room
100 ml. melk
3 st. eidooiers
½ el. maïzena
1 el.vanille suiker/extract
1 snuf zout
Bereiding
Bereiding;
Cake
- Meng de bloem, roomboter, suiker, bakpoeder, zout en citroenrasp in de keukenmachine tot een zanderig deeg.
- Voeg de melk en rozijnen toe en roer het tot een glad beslag.
- Smeer de binnenkant van 4 glaasjes in met roomboter en vul de glaasjes voor de helft vol met het beslag en dek ze af met wat plasticfolie.
- Stoom de cakes in de stoomoven gedurende 1 uur op 100 graden ‘STOOMSTAND’.
Custard
- Schenk de room en de melk in een pan en breng dit – op middelhoog vermogen – tegen de kook aan.
- Meng in een kom de eidooiers, maïzena en het vanille extract grondig met een garde.
- Blijf het eimengsel goed roeren terwijl je langzaam de hete room toevoegt.
- Schenk het mengsel terug in de pan en breng het langzaam tegen het kookpunt aan tot vla/yoghurt dikte en laat de custard vooral niet koken!
- Schenk de custard over in een koude kom om de custard snel af te koelen.
- Leg een velletje folie rechtstreeks op de custard. Dit voorkomt velvorming.
- Zet de custard apart – of koud in de koelkast – tot later gebruik.
- Haal de cakes uit de oven en verwijder het folie en keer de cakes om op een bord.
- Besprenkel de cake ieder met een eetlepel likeur.
Serveer met de cakes met de custard