
Geroosterde zoete aardappel
met miso, sesam, geitenkaas en rucola
Benodigdheden
Bereidingstijd
40 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
4 personen
- 500 gr. zoete aardappels, geschild en in blokjes van 2-3 cm gesneden
- 2 eetlepels misopasta
- 1 eetlepel mirin
- 1 eetlepel sojasaus
- 1/2 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel rijstazijn (of appelazijn)
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 hand rucola
- 100 gram zachte geitenkaas, verkruimeld
- 2 eetlepels granaatappelpitjes
- Optioneel: extra sesamzaadjes en fijngehakte lente-ui voor garnering
Geroosterde zoete aardappels
Salade
Bereiding
Marinade maken
- Meng in een kleine kom de misopasta, mirin, sojasaus, sesamolie, rijstazijn en sesamzaadjes tot een gladde marinade.
Zoete aardappels marineren en roosteren
- Doe de zoete aardappelblokjes in een grote kom en giet de marinade erover.
- Voeg de misopasta, mirin, sojasaus, sesamolie, rijstazijn, olijfolie en sesamzaadjes toe en meng goed door elkaar zodat alle blokjes bedekt zijn.
- Verwarm de oven voor op Circulatiegrill 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verspreid de gemarineerde zoete aardappelblokjes gelijkmatig op de bakplaat.
- Rooster de zoete aardappels 25-30 minuten, of tot ze zacht zijn van binnen en licht gekarameliseerd aan de buitenkant. Schep ze halverwege de baktijd om voor een gelijkmatige garing.
Salade samenstellen
- Schep de geroosterde zoete aardappelblokjes in een schaal of over bordjes en verdeel hier de rucola over zodra ze iets zijn afgekoeld.
- Bestrooi met verkruimelde geitenkaas en de granaatappelpitjes.
- Garneer eventueel met extra sesamzaadjes en wat fijngehakte lente-ui voor extra kleur en smaak.
Zelf ervaren?

Advies nodig?
