Geroosterde zoete aardappel

met miso en crème fraîche met mierikswortel

Benodigdheden

Bereidingstijd

25 minuten

Menugang

Voorgerecht

Ingrediënten

4 personen

    Zoete aardappel

    ca. 500 g zoete aardappelen,in parten gesneden

    2 el zonnebloemolieolie

    1 el lichte miso (witte miso)

    1 teen knoflook, fijngehakt

    2 el witte sesamzaadjes

    2 el polenta

    peper en zout

    Crème fraîche met mierikswortel

    50 g crème fraîche

    50 g Griekse yoghurt

    1 el mierikswortelpasta (uit een potje)

    Zout en peper naar smaak

    Garnering

    1 stengel bosui

Bereiding

Zoete aardappel roosteren

  1. Verwarm de oven voor op 200°C 4D Hete lucht.
  2. Meng in een kom de zoete aardappelen met de miso , zonnebloemolie, en knoflook.
  3. Hussel de zoete aardappelparten daarna met polenta en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  4. Rooster 20-25 minuten tot de aardappelen zacht en gekarameliseerd zijn. Halverwege even omdraaien.
  5. Strooi de sesamzaadjes erover en bak nog 5 minuten extra.

Crème fraîche met mierikswortel

  1. Meng de crème fraîche met de yoghurt en de mierikswortel.
  2. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren

  1. Leg de geroosterde zoete aardappel op een bord.
  2. Lepel er wat van de mierikswortel-crème fraîche over.
  3. Garneer met bosuitjes.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies