
Geroosterde zoete aardappel
met miso en crème fraîche met mierikswortel
Benodigdheden
Bereidingstijd
25 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
4 personen
Zoete aardappel
ca. 500 g zoete aardappelen,in parten gesneden
2 el zonnebloemolieolie
1 el lichte miso (witte miso)
1 teen knoflook, fijngehakt
2 el witte sesamzaadjes
2 el polenta
peper en zout
Crème fraîche met mierikswortel
50 g crème fraîche
50 g Griekse yoghurt
1 el mierikswortelpasta (uit een potje)
Zout en peper naar smaak
Garnering
1 stengel bosui
Bereiding
Zoete aardappel roosteren
- Verwarm de oven voor op 200°C 4D Hete lucht.
- Meng in een kom de zoete aardappelen met de miso , zonnebloemolie, en knoflook.
- Hussel de zoete aardappelparten daarna met polenta en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Rooster 20-25 minuten tot de aardappelen zacht en gekarameliseerd zijn. Halverwege even omdraaien.
- Strooi de sesamzaadjes erover en bak nog 5 minuten extra.
Crème fraîche met mierikswortel
- Meng de crème fraîche met de yoghurt en de mierikswortel.
- Breng op smaak met zout en peper.
Serveren
- Leg de geroosterde zoete aardappel op een bord.
- Lepel er wat van de mierikswortel-crème fraîche over.
- Garneer met bosuitjes.
Zelf ervaren?

Advies nodig?
