Geroosterde portobello-paddenstoelen
Met krokante kikkererwten
Benodigdheden
Bereidingstijd
45 minutenMenugang
Ingrediënten
4 personen
Gebakken portobello ‘s
• 4 grote portobello paddenstoelen
• 1 eetlepel olijfolie
• zout en peper naar smaak
Krokante kikkererwten
• 1 blik kikkererwten (400 gr), uitgelekten goed droog gedept.
• 1 theelepel komijnpoeder
• 1 theelepel paprikapoeder
• 1/2 theelepel gerookte-paprikapoeder
• 1/2 theelepel zout• 1 eetlepel olijfolie
Yoghurt-munt-peterselie dressing
• 4 eetlepels Griekse yoghurt• 1 theelepel Harissa
• 1/4 bos verse munt, fijngehakt
• 1/4 bos verse peterselie, fijngehakt
• 1 st. citroenrasp en -sap
• zout en peper naar smaak
Bereiding
Voorbereiding
1. Verwarm de oven voor op circulatiegrill 230 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Portobello-paddenstoelen met krokante kikkererwten
1. Leg de portobello-paddenstoelen met de binnenkant omhoog op een- met bakpapier belegde – ovenplaat.
2. Meng in een kom de kikkererwten met de olijfolie, het komijnpoeder, paprikapoeder, gerookte paprikapoeder, olijfolie en zout. Zorg dat de kikkererwten goed bedekt zijn met de kruiden.
3. Verdeel de gekruide kikkererwten over de portobello-paddenstoelen en bak ze in de oven ,25-30 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
Yoghurt-munt-peterselie dressing
1. Meng in een kom de Griekse yoghurt, gehakte munt, gehakte peterselie en citroenrasp en -sap.
2. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door.
Serveren
1. Plaats een gebakken portobello met kikkererwten op een bord.
2. Besprenkel met de yoghurt-munt-peterseliedressing.