Gepofte aubergine

Gepofte aubergine met granaatappel

Benodigdheden

Bereidingstijd

35 minuten

Menugang

Voorgerecht

Ingrediƫnten

4 personen

    2 st. aubergine
    1 el. Griekse yoghurt
    1 el. tahine
    1/4 st. citroensap
    1 tl. Ras al Hanout
    1 tl. chipotle saus
    1/2 st. granaatappel
    2 stengels lente ui

Bereiding

1.Verwarm de oven voor op Thermogrill stand op 200 graden.
2.Snijd de aubergine – over de lengte door de helft – en leg ze met de snijkant naar boven op een ovenplaat die bekleed is met bakpapier.
3. Kerf het vruchtvlees van de aubergine in maar snijd niet door de schil heen.
4.Meng de yoghurt, tahine, Ras al Hanout, citroensap en chipotle door elkaar.
5.Smeer de snijkant van de aubergines in met het yoghurtmengsel en schuif de bakplaat gedurende 25 minuten in de oven met toevoeging van stoomstand 1.
6.Garneer met de granaatappelpitjes, de nootjes en fijngesneden lente-ui.

We advise

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies