Inspiratiehuis - recept - Gebakken Eendenborst met spitskool

Gebakken eendenborst

Gebakken eendenborst
met geblakerde spitskool en
een spicy ansjovis crème

Benodigdheden

Bereidingstijd

60 minuten

Menugang

Hoofdgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Ingrediënten:

    • 2 stuks eendenborst
    • ¼ sinaasappel rasp
    • 2 takjes tijm
    • ½ stuks spitskool
    • 1 klont boter
    • 100 ml. crème fraiche
    • ½ stuk Spaanse peper
    • 1 teen knoflook
    • Ansjovisfilets
    • ¼ citroen
    • 400 gr. rozeval aardappelen
    • 1 tl. gerookt paprikapoeder

Bereiding

Eendenborst:

  1. Snijdt met een scherp mes de vetlaag van de eendenborsten kruislings in. Rasp de schil van de sinaasappel en ris de tijmtakjes.
  2. Breng de eendenborsten op smaak met peper, zout, sinaasappelrasp en de tijm.
  3. Leg de eendenborsten naast elkaar in een vacumeerzak en vacumeer ze in de vacumeermachine.
  4. Zet de sous-vide1 stand van de oven op 57 graden, leg de vacumeerzak met de eend in de oven en stel de kooktijd in op 1 uur.
  5. Verwarm een pan/teppanyaki plaat op bakstand/frying sensor2 stand 4. Wacht tot de pan op temperatuur is.
  6. Bak de eend op de vet kant tot krokant en bak de andere kant ook bruin. Haal de eend uit de pan en trancheer deze in mooie plakjes.

Spicy ansjovis crème:

  1. Doe de crème fraiche, samen met de ansjovis, knoflook, citroen en rode peper in een staafmixerbeker en pureer deze glad met een staafmixer.
  2. Schep de crème in een spuitzak en bewaar tot gebruik.

 

Spitskool & Rozeval aardappelen:

  1. Snijd de spitskool in 4 gelijke parten en laat de ‘kern’ aan de spitskool zitten.
  2. Bak de spitskool in roomboter om en om tot goudbruin en leg de spitskool naast elkaar in een ovenschaal.
  3. Verwarm de oven voor op circulatie-grill 230 graden met gemiddeld stoom3.
  4. Snijd de aardappel in lange driehoekige ‘wedges’ en doe ze in een kom tezamen met de olijfolie, peper, zout en het gerookte paprikapoeder.
  5. Schep de aardappel goed door en leg ze – aan een kant – op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  6. Schuif de plaat in het midden van de oven en rooster de aardappeltjes gaar in 15 – 20 minuten.
  7. Wijzig de ovenstand en verwarm de oven voor op de grillstand 3.
  8. Zet de spitskool naast de aardappels en grill de spitskool tot donkerbruin. Let op dat de spitskool en de aardappelen niet te donker worden.

 

Opmaken en serveren:

  1. Leg de aardappeltjes met de spitskool op een bord en besprenkel de spitskool met de

crème.

  1. Leg de getrancheerde eend op de groenten en aardappeltjes.

Tips:

1 Kies de automatische sous vide stand van de stoomoven

2 Gebruik de braadsensor van de inductiekookplaat op stand 4

3 Gebruik de stoomtoevoeging functie en zet die op de gemiddelde stand

We advise

Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies