Gamba’s & geroosterde bloemkool

Gamba’s met geroosterde bloemkool

Benodigdheden

Bereidingstijd

45 minuten

Menugang

Bijgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Ingrediënten geroosterde bloemkool spinaziesalade en Gamba’s: 

    *Voor de Vegan versie: Gebruik hazelnoten in plaats van gamba’s.

    • ½ Bloemkool
    • 2 eetlepels Olijfolie
    • 1 Sjalot
    • 200 gram Spinazie
    • Zout en peper
    • Scheut olijfolie
    • 12 Gambas, Voor de vegan versie 100 gram (geroosterde) hazelnoten

     

    Ingrediënten Romesco saus

    • 3 Pomodori tomaten
    • 150 gram gegrilde paprika
    • 1 teen Knoflook
    • ½ Spaanse peper
    • 2 el Geschaafde amandelen
    • 1 el Rode wijnazijn
    • 2 el Olijfolie

     

Bereiding

Bereiding geroosterde bloemkool:

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC Hetelucht.¹
  2. Snijd de bloemkool in grove rozetten.
  3. Leg de bloemkool op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie, zout en peper.
  4. Rooster de bloemkool in de oven bruin in 20 minuten

Bereiding Romescosaus:

  1. Kruis de tomaten bovenin en plons in kokend water voor 12 seconden. Laat deze schikken in ijskoud water. Verwijder de vellen.
  2. Doe de ontvelde tomaten samen met de rest van de ingredienten voor de romescosau in de blender en maal fijn tot er een mooie saus ontstaat.

Bereiding Spinaziesalade:

  1. Snipper de sjalot, fruit deze in een pan met en scheut olijfolie gedurende 3 minuten. ²
  2. Voeg de spinazie toe, laat slinken
  3. Maak op smaak met zout en peper

Opmaken en serveren:

  1. Presenteer de bloemkool en spinazie op een schaal.
  2. Bak de gamba’s om en om 2 minuten per kant. Voor de vegan versie rooster in een droge koekenpan enkele minuten de hazelnoten en serveer met de romescosaus eroverheen. ³

 Tips:

¹ Zet de stoomtoevoeging aan op stand gemiddeld stoom.

² Zet de braadsensor op stand 4. Doe de olie in de pan en wacht op het automatische signaal. De olie is dan op de juiste temperatuur . Voeg de spinazie toe  De sensor zorgt voor een gelijkmatige baktemperatuur van de spinazie.

³  Zet de braadsensor op stand 5 voor het gelijkmatig roosteren of bakken.

 

We advise

Snel, veilig en energiezuinig kook je met een inductiekookplaat.
Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies