Gamba’s & geroosterde bloemkool
Gamba’s met geroosterde bloemkool
Benodigdheden
Bereidingstijd
45 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- ½ Bloemkool
- 2 eetlepels Olijfolie
- 1 Sjalot
- 200 gram Spinazie
- Zout en peper
- Scheut olijfolie
- 12 Gambas, Voor de vegan versie 100 gram (geroosterde) hazelnoten
- 3 Pomodori tomaten
- 150 gram gegrilde paprika
- 1 teen Knoflook
- ½ Spaanse peper
- 2 el Geschaafde amandelen
- 1 el Rode wijnazijn
- 2 el Olijfolie
Ingrediënten geroosterde bloemkool spinaziesalade en Gamba’s:
*Voor de Vegan versie: Gebruik hazelnoten in plaats van gamba’s.
Ingrediënten Romesco saus
Bereiding
Bereiding geroosterde bloemkool:
- Verwarm de oven voor op 200 ºC Hetelucht.¹
- Snijd de bloemkool in grove rozetten.
- Leg de bloemkool op een bakplaat met bakpapier, besprenkel met olijfolie, zout en peper.
- Rooster de bloemkool in de oven bruin in 20 minuten
Bereiding Romescosaus:
- Kruis de tomaten bovenin en plons in kokend water voor 12 seconden. Laat deze schikken in ijskoud water. Verwijder de vellen.
- Doe de ontvelde tomaten samen met de rest van de ingredienten voor de romescosau in de blender en maal fijn tot er een mooie saus ontstaat.
Bereiding Spinaziesalade:
- Snipper de sjalot, fruit deze in een pan met en scheut olijfolie gedurende 3 minuten. ²
- Voeg de spinazie toe, laat slinken
- Maak op smaak met zout en peper
Opmaken en serveren:
- Presenteer de bloemkool en spinazie op een schaal.
- Bak de gamba’s om en om 2 minuten per kant. Voor de vegan versie rooster in een droge koekenpan enkele minuten de hazelnoten en serveer met de romescosaus eroverheen. ³
Tips:
¹ Zet de stoomtoevoeging aan op stand gemiddeld stoom.
² Zet de braadsensor op stand 4. Doe de olie in de pan en wacht op het automatische signaal. De olie is dan op de juiste temperatuur . Voeg de spinazie toe De sensor zorgt voor een gelijkmatige baktemperatuur van de spinazie.
³ Zet de braadsensor op stand 5 voor het gelijkmatig roosteren of bakken.