Focaccia ‘schilderij’

Focaccia ‘schilderij’

Benodigdheden

Bereidingstijd

100 minuten

Menugang

Bijgerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Deeg:

    • 1 kg. Witte (patent) bloem
    • 2 zakjes Gedroogde gist
    • 2 el. Olijfolie
    • 600 ml. Lauwwarm water
    • 1 volle eetlepel zout

     

    Rucola pesto:

    • 1 handje/pluk Rucola
    • 2 takjes Basilicum blaadjes
    • 2 el. Cashewnoten
    • 2 el. Olijfolie
    • 25 gr. Parmezaanse kaas
    • Peper en zout

     

    Topping/garnering focaccia:

    • Rode en gele paprika
    • Zwarte en groene olijven
    • Cherry tomaatjes
    • Salie blaadjes
    • Rozemarijn
    • Bieslook
    • Peterselie
    • Groene asperges
    • Olijfolie

Bereiding

  1. Doe alle ingrediënten in de mengkom van de keukenmachine met de deeghaak en laat het deeg ca. 10 minuten kneden tot een glad deeg.
  2. Bol het deeg nog even met de hand strak op en leg het deeg terug in de mengkom.
  3. Zet de mengkom 30 minuten in de oven op de ‘deegrijsstand’ 37 graden.
  4. Bekleed een ovenbakplaat met een vel bakpapier en sprenkel hier wat olijfolie overheen.
  5. Leg de deegbol op het bakpapier en laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen op 37 graden.
  6. Spreid na het deegrijsproces – met in geoliede – handen het deeg naar de hoeken van de bakplaat.
  7. Maak een ‘schilderij’ van de verschillende groenten bovenop de focaccia. Bestrooi met nog wat extra zeezout. Wees creatief maar stijlvol.
  8. Verwarm een oven voor op ‘onder- en bovenwarmte’ 220 graden.
  9. Schuif het brood op het onderste niveau in de oven.
  10. Selecteer de toevoeging ‘Crisp Finish’ voor een extra krokant eindresultaat en bak het brood – met stoomstand ‘gemiddeld’ – af in ca. 20-25 minuten.
  11. Maak de rucola pesto door alle ingrediënten met de maalbeker fijn te hakken. Als de pesto te droog is, voeg dan wat extra olijfolie toe.

 

TIP: gebruik eventueel de ‘gerechten’ stand in de oven en zoek de betreffende automatische broodbakstand op en laat de oven – waar mogelijk m.b.v. de interne camera – het bakproces overnemen.

We advise

Van conventionele bakoven tot combi-stoomoven en -magnetron. Bekijk de laatste modellen.
Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies