Focaccia ‘schilderij’
Focaccia ‘schilderij’
Benodigdheden
Bereidingstijd
100 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 kg. Witte (patent) bloem
- 2 zakjes Gedroogde gist
- 2 el. Olijfolie
- 600 ml. Lauwwarm water
- 1 volle eetlepel zout
- 1 handje/pluk Rucola
- 2 takjes Basilicum blaadjes
- 2 el. Cashewnoten
- 2 el. Olijfolie
- 25 gr. Parmezaanse kaas
- Peper en zout
- Rode en gele paprika
- Zwarte en groene olijven
- Cherry tomaatjes
- Salie blaadjes
- Rozemarijn
- Bieslook
- Peterselie
- Groene asperges
- Olijfolie
Deeg:
Rucola pesto:
Topping/garnering focaccia:
Bereiding
- Doe alle ingrediënten in de mengkom van de keukenmachine met de deeghaak en laat het deeg ca. 10 minuten kneden tot een glad deeg.
- Bol het deeg nog even met de hand strak op en leg het deeg terug in de mengkom.
- Zet de mengkom 30 minuten in de oven op de ‘deegrijsstand’ 37 graden.
- Bekleed een ovenbakplaat met een vel bakpapier en sprenkel hier wat olijfolie overheen.
- Leg de deegbol op het bakpapier en laat het deeg nogmaals 30 minuten rijzen op 37 graden.
- Spreid na het deegrijsproces – met in geoliede – handen het deeg naar de hoeken van de bakplaat.
- Maak een ‘schilderij’ van de verschillende groenten bovenop de focaccia. Bestrooi met nog wat extra zeezout. Wees creatief maar stijlvol.
- Verwarm een oven voor op ‘onder- en bovenwarmte’ 220 graden.
- Schuif het brood op het onderste niveau in de oven.
- Selecteer de toevoeging ‘Crisp Finish’ voor een extra krokant eindresultaat en bak het brood – met stoomstand ‘gemiddeld’ – af in ca. 20-25 minuten.
- Maak de rucola pesto door alle ingrediënten met de maalbeker fijn te hakken. Als de pesto te droog is, voeg dan wat extra olijfolie toe.
TIP: gebruik eventueel de ‘gerechten’ stand in de oven en zoek de betreffende automatische broodbakstand op en laat de oven – waar mogelijk m.b.v. de interne camera – het bakproces overnemen.