Flammkuchen
Flammkuchen met gerookte zalm
Benodigdheden
Bereidingstijd
40 minutenMenugang
Voorgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 325 gr. Bloem
- 190 ml. Water, lauwwarm
- 1 el. Olijfolie
- 1 zakje Gist
- 1 tl. Zout
- 2 st. Rode ui
- 4 el. Crème fraîche
- 125 gr. Gerookte zalmsnippers
- 2 handen Bladspinazie
- Ca. 4 el. Parmezaanse kaas, geraspt
- Rucola naar smaak
Bereiding
- Doe de bloem, het water, het zout, de gist en de olijfolie in de keukenmachine met deeghaak.
- Zet de keukenmachine op middelhoge snelheid en laat de machine ongeveer 10 minuten kneden.
- Zet de bakoven met stoom op de deegrijsstand 38 graden.
- Vet de bodem van een ovenplaat in met een beetje olijfolie.
- Haal het flammkuchen deeg uit de keukenmachine en verdeel het in 4 bollen en leg ze op ruime afstand van elkaar op de ingevette plaat.
- Laat de deegbollen 30 minuten rijzen in de oven.
- Verwarm de oven met de pizzasteen voor op 280-300 graden. ¹ Laat de oven minimaal 20 minuten op temperatuur komen.
- Maak de rode ui schoon en snijd er flinterdunne halve ringen van.
- Rol onder leiding van de chef ovale of ronde Flammkuchen bodems.
- Smeer de Flammkuchen bodems dun in met de creme fraiche en bestrooi ze met de rode uienringen, zalmsnippers, bladspinazie en de parmezaanse kaas.
- Schuif ze direct in de oven op de pizzasteen en bak ze (donker)bruin in ca. 4-5 minuten.
- Snijd de Flammkuchen in punten – bestrooi ze met wat plukjes rucola – serveer en consumeer ze direct
Tips:
¹ Mocht je geen oven met pizzasteen aansluiting hebben kan het ook gemaakt worden op een bakplaat. Het kan ook met een losse pizzasteen gemaakt worden op 250 graden.