
Diamanthaas met oven geroosterde venkel
winterpeen, aardappel, sperziebonen en Yorkshire pudding
Benodigdheden
Bereidingstijd
45 minutenMenugang
Hoofdgerecht
Ingrediënten
4 personen
Diamanthaas & saus
ca. 400 g diamanthaas
2 el zonnebloemolie
1 klontje roomboter
peper en zout, naar smaak
1 pluk tijm
1 glas rode wijn
1 glas room
roomboter, naar inzicht en smaak (voor het monteren)
Bonenpuree en bospeen
1 venkel, in partjes gesneden
2 winterpenen, in dikke repen gesneden
200 g aardappels, in middel grove stukken gesneden
200 g sperziebonen, schoongemaakt
2 el olijfolie
1 pluk tijm
peper en zout, naar smaak
Yorkshire pudding
70 g. bloem
2 eieren
100 ml melk
snuf zout
4 el zonnebloemolie
Bereiding
Diamanthaas & saus
- Verwarm een teppanyaki plaat (of pan), zonder olie, minimaal 5 minuten voor op vermogensstand 7.
- Bak de diamanthaas in een klein scheutje zonnebloemolie en roomboter op de teppanyaki plaat (pan) tot bruin.
- Haal de diamanthaas uit de teppanyaki plaat (pan) en leg deze op een ovenrooster met een ovenplaat eronder.
- Schuif de diamanthazen in een oven op 4D Hetelucht, 90 graden en een gewenste kerntemperatuur van 50 graden. Gebruik hier de kerntemperatuurmeter voor.
- Blus de tepanyaki plaat (pan) af met een glas rode wijn en voeg de tijm toe. Laat dit, tot circa1/3e deel van de oorspronkelijke hoeveelheid, inkoken en voeg de room toe.
- Houd de saus op laag vermogen warm. 6.
- Monteer de saus – vlak voor het serveren – met klontjes koude roomboter.
Yorkshire pudding
- Verwarm de oven voor op 4D Hetelucht 220°C.
- Meng in een kom de bloem, eieren, melk en zout tot een glad beslag. Laat het beslag eventjes rusten en begin nu met de geroosterde groenten zoals hieronder vermeld.
- Giet ca 1 eetlepel zonnebloemolie in elke holte van de muffinvorm en zet 10 minuten inde hete oven.
- Vul de holtes voor ¾ met beslag en bak 20-25 minuten zonder de oven te openen.
Groenten
- Verwarm de oven voor op Circulatiegrill, 220 graden.
- Bedek een ovenplaat met bakpapier en snijd de groenten in grove stukken van ca. 3 x 3cm. en verdeel de groenten over de ovenplaat en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en rooster in de oven tot bruin gedurende ca. 25 minuten.
Serveren
- Monteer vlak voor het serveren nog even de saus met wat klontjes roomboter.
- Snijd de diamanthaas in plakjes en serveer met de geroosterde groenten en de saus.
- Serveer de Yorkshire pudding ernaast.
Zelf ervaren?

Advies nodig?
