Dadelcake
Dadelcake met rozenwater
Benodigdheden
Bereidingstijd
45 minutenMenugang
Nagerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 150 gr. Dadels zonder pit
- 150 gr. Bruine suiker
- 80 gr. Roomboter
- 250 ml. Water
- ½ el. Rozenwater
- 1 tl. Zout
- 1 el. Vanillesuiker
- 300 gr. Zelfrijzend bakmeel
- Slagroom
Bereiding
- Doe alle ingredienten – behalve het zelfrijzende bakmeel – in een pan en breng dit aan de kook.
- Haal even kort de staafmixer door het mengsel.
- Haal de pan van de plaat en laat het mengsel minimaal 15 minuten staan.
- Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
- Beleg een bakvorm met een velletje bakpapier.
- Spatel het zelfrijzende bakmeel door het dadelmengsel in de pan en schep het beslag over in de bakvorm.
- Schuif de bakvorm in de oven – voeg stoomstand ‘gemiddeld/2’ toe – en de klok op 45-50 minuten.
- Laat de dadelcake een beetje afkoelen en serveer de dadelcake met de stijfgeslagen slagroom.