Crumble met rood fruit
Crumble met rood fruit,
appel en sinaasappelmascarpone
Benodigdheden
Bereidingstijd
30 minutenMenugang
Nagerecht
Ingrediënten
Voor 12 personen
- 100 g suiker
- 150 g boter
- 180 g bloem
- snufje zout
- 500 g rood fruit (diepvries)
- 3 jonagold appels
- 100 g suiker
- 500 g mascarpone
- Schil van 1 sinaasappel
- 1 vanillestokje
- 2 el suiker
- 2 el Cointreau
Ingrediënten Crumble:
Ingrediënten Mascarpone:
Bereiding
Bereidingswijze Crumble:
- Verwarm de oven voor op 180℃ hete lucht (optioneel met stoomtoevoeging) ¹.
- Smelt de boter.
- Doe de suiker, boter, bloem en zout in een grote kom en meng met de vingertoppen tot er een kruimige massa ontstaat. Kneed niet te lang het deeg moet kruimelig blijven.
- Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng de appelstukjes, het rode fruit en de suiker grondig door elkaar en doe het geheel in een met bakpapier beklede ovenplaat of taartvorm.
- Verdeel de crumble over het fruit en bak de taart in 20-25 minuten goudbruin.
Bereidingswijze Mascarpone:
- Gebruik een zesteur of fijne rasp om de schil van de sinaasappel te raspen.
- Splijt het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Meng die goed met de Cointreau en de suiker.
- Roer alle ingrediënten door elkaar en zet koel weg tot verder gebruik.
Opmaken en serveren:
Laat de crumble iets afkoelen. Serveer lauwwarm met een bolletje mascarpone ernaast.
Tip:
¹ Zet de stoomtoevoeging van de oven aan en stel in op gering.