Crostini met paprika
Crostini met paprika,
rode ui en ansjovis
Benodigdheden
Bereidingstijd
15 minutenMenugang
Bijgerecht
Ingrediënten
Voor 4 personen
- ½ ciabatta
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 1 ansjovis filet
- ¼ tl. chili vlokken
- 1 paprika
- 2 tak peterselie
- 2 el. sherry azijn
- Olijfolie
Ingredienten:
Bereiding
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven op 4D hete lucht met gemiddeld stoom toevoeging
- Snijd de ciabatta in plakken, wrijf de sneetjes in met een teen knoflook.
- Bestrijk het brood vervolgens met olijfolie en plaats op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Plaats de bakplaat in de oven en bak af gedurende 10 minuten tot goudbruin.
- Verwarm een koekenpan met baksensor stand 2.
- Verwijden het vel van de ui en knoflook en snijd deze in plakjes van ½ cm.
- Snipper de ansjovis fijn.
- Verwijder de zaadjes van de paprika, dan snijd in plakjes.
- Doe 4 el. Olijfolie in de pan en bak de ui, knoflook, ansjovis, chili vlokken en paprika voor 8 minuten.
- Breng het paprika mengsel op smaak met zout, peper, gesnipperde peterselie en sherry azijn.
- Bekleed de crostini’s met de paprika mengsel.
Opmaken en serveren:
- Besmeer de crostini net voor het serveren met het paprikamengsel .
- Garneer met wat fijngesneden peterselie.
Tip:
¹ Stel de stoomtoevoeging in op gering.