Crostini

met geroosterde pastinaak

Benodigdheden

Bereidingstijd

35 minuten

Menugang

Bijgerecht

Ingrediënten

4 personen

    • ½ ciabatta (of ander rustiek brood)

    • 1 pastinaak

    • 1 tl ras el hanout

    • 2 el kikkererwten (uitgelekt)

    • 1 el Griekse yoghurt (volvet voor eenromige textuur)

    • 1 el tahin (sesamzaad pasta)

    • 1 el citroensap

    • 1 el granaatappelsiroop

    • 1 el verse muntblaadjes, fijngehakt

    • olijfolie

    • zout en peper naar smaak

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200°C 4D hetelucht, met stoomstand 2.

2. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Pastinaak: Schil de pastinaak en snijd deze in stukjes van ongeveer 1 cm. Verspreid de stukjes over de bakplaaten besprenkel ze met een scheutje olijfolie. Bestrooi met zout, peper en ras el hanout. Rooster de pastinaakongeveer 20 minuten in de oven, totdat de stukjes zacht en licht gekarameliseerd zijn. Haal uit de oven en laatiets afkoelen.

Crostini: Snijd de ciabatta in plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg de plakken op een andere bakplaat enbesprenkel met een beetje olijfolie. Bak de crostini’s in de oven (samen met de pastinaak) 8-10 minuten, oftotdat ze goudbruin en knapperig zijn. Zet opzij.

Dip: Doe de geroosterde pastinaak, kikkererwten, Griekse yoghurt, tahin en citroensap in een keukenmachineof blender. Mix tot een gladde, romige dip. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout, peper of eenextra scheutje citroensap.

Afwerking: Schep de dip in een mooie schaal en garneer met de fijngehakte muntblaadjes. Druppel degranaatappelsiroop erover voor een subtiele zoetheid en een vleugje kleur.Serveren: Leg de crostini’s rondom de dip en serveer direct.

Tip: Voor een extra rijke smaak kun je de crostini ’s ook lichtjes insmeren met knoflookolie of een beetje gesmolten boter voordat je ze in de oven bakt.

leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies