Inspiratiehuis - recept - Creme Brullee met Gingernuts

Crème Brûlée

Crème Brûlée met Gingernuts

Bereidingstijd

45 minuten

Menugang

Nagerecht

Ingrediënten

Voor 4 personen

    Ingrediënten Crème Brûlée

    • 90 ml. Eidooier
    • 50 gr. suiker
    • 250 ml. Room
    • ½ tl. Zout
    • beetje ‘suiker om te branden’

     

    Ingrediënten Ginger Nuts

    • 110 gr. zelfrijzend bakmeel
    • ½ tl. Gemberpoeder
    • ½ tl. Bak(ing) soda
    • 40 gr. suiker
    • 50 gr. zachte boter
    • 50 gr. golden syrup

     

Bereiding

Bereiding Crème Brûlée:

  1. Mix alle ingrediënten voor de Crème Brûlée in een kom. Behalve ‘beetje suiker om te branden’.
  2. Verdeel het beslag 4 kommetjes.
  3. Bak/pocheer deze af in de oven op 4D Hetelucht 90ºC ¹ gedurende ca. 20-22 minuten.
  4. Laat de afkoelen tot de crème stevig is.
  5. Strooi een dun laagje suiker op de crème brûlée en kleur het schuim voorzichtig lichtbruin met de gasbrander (blow torch) ².

 

Bereiding Gingernuts:

  1. Verwarm de oven voor op boven- en onderwarmte 175ºC.
  2. Meng alle ingrediënten voor de Ginger Nuts in een kom.
  3. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Maak van het Gingernut deeg balletjes ter grootte van een walnoot en verdeel ze over de bakplaat. Maak een klein kuiltje in ieder balletje met een natte vinger.
  4. Bak de Ginger Nuts af in het midden van de oven gedurende ca. 12 minuten.

Tips:

¹ Zet ‘stoomtoevoer’ op stand 1

² Zet de grill op een gemiddelde stand (2) Zet de crème brûlée onder de grill totdat de suiker goudkleurig gekarameliseerd is. Pas op! Blijf erbij de suiker verbrandt snel.

 

 

 

Wij adviseren

Snel, veilig en energiezuinig kook je met een inductiekookplaat.
Kook gezond met behoud van smaak, textuur en voedingsstoffen.
Snel je maaltijd op tafel met deze veelzijdige hulp in de keuken.
leaf

Duurzame producten

Heart

Inspirerende showrooms

light

Vakkundig advies